• DOLAR 32.275
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2465.346
  • ...
Muş`ta 50 Kişi Karda Mahsur Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Elliye yakın vatandaş saatlerce arabalarda beklemek zorunda kaldı. Bir köy minibüsü zincir olmadığından şarampole yuvarlandı. Çengelli Köyü`nde yol çalışması yapan bir greyder ise şarampole devrildi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Şehmuz Yentür de kurtarma çalışmasına katıldı. Yentür, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Eyirmenç Köyü`nde yaklaşık 4-5 saattir üç aracın mahsur kaldığını, kendilerinin de iş makinesi ile bölgeye yaklaşık 1 saatte gelebildiklerini ifade etti. Kar ile mücadelenin devam ettiğine işaret etti. Vatandaşların kar ile mücadele noktasında kesinlikle arabalarına zincir takmaları konusunda özellikle uyardığını belirten Yentür, şu anda merkez ve ilçelerde 235 köy yolunun kapalı olduğunu söyledi. Kar ile mücadelenin 13 ekip ile devam ettiğini belirten Yentür, "Tek isteğimiz Muş valimiz sayın Ali Çınar’ın da direktifleri doğrultusunda, çok kısa bir süre zarfında hiçbir köy yolumuzun kapalı olmamasını arzuluyoruz.’’ dedi.

Öte yandan, mahsur kalan vatandaşlar kendilerini kurtarmaya gelen İl Özel İdare ekipleri ve bizzat kurtarma operasyonuna katılan İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür’e teşekkür ederek, "Allah, devletimiz ve milletimize zeval vermesin." dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir