• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şahin'den Memur-Sen'e teşekkür ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen ziyaretinde açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştirildiği saatlerde bir toplantıya katılmak üzere İstanbul'da bulunduğunu, hayatının en zor ve karanlık gününü orada yaşadığını belirtti.

Ziyarette, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Rıfat Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Kültür Daire Başkanı Memur Sen'e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri hazır bulundu.

O gün hayatımın en zor ve karanlık gününü yaşadım

Darbe girişiminin gerçekleştirildiği saatlerde bir toplantıya katılmak üzere İstanbul'da bulunduğunu ve hayatının en zor ve karanlık gününü orada yaşadığını belirten Şahin, "Olayı haber alır almaz hemen Gaziantep'e yani memleketime dönmem gerektiğini belirterek Havaalanına doğru gitmeye çalıştım. Havaalanına giderken gördüklerim ve yaşadıklarım inanılmazdı. Bir tarafta hainlere karşı kendilerini siper eden bu milletin vatansever insanları, diğer tarafta ise gözlerini kan bürümüş bu vatan hainleri. Havaalanının işgal girişimiyle karşı karşıya olduğunu gördük. Haliyle ulaşma şansı bulamadık. Hemen Gaziantep Valimiz ve buradaki yöneticilerimiz ile irtibata geçerek gerekli koordinasyonu sağladık. O gün Gaziantep gerçekten kısa sürede organize oldu."ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi gecesi Gaziantep'te gerekli tedbirlerin anında alındığını belirten Şahin, "Bu hain darbe girişimi Kurtuluş Savaşında olduğu gibi büyük bir ruhla bastırıldı. Vatan hainlerine emellerine ulaşma imkanı vermeyen ve meydanları doldurarak söz konusu vatan olunca tek yumruk olunabileceğini tüm dünyaya gösteren tüm Gazianteplilere ben teşekkür ediyorum. Elbette, kısa sürede organize olarak meydanlara inen Memur-Sen çatısı altında hizmet veren tüm Sendika yönetici ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Ülkemiz ve milletimiz çok büyük bir belanın üstesinden alnının akıyla çıktı

Ziyarette konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök ise, darbe girişimini duyar duymaz hemen bir koordinasyon kurulu oluşturduklarını ve tüm üyelerini kısa sürede organize ederek meydanlara indiklerini vurguladı.

Gök, "Arkadaşlarımızla irtibata geçtik ve bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Üyelerimize de hemen meydanlara inmeleri talimatı verdik.  Kısa sürede organize olarak hainlere imkan tanımadık. Ülkemiz, milletimiz çok büyük bir belanın üstesinden alnının akıyla çıktı. Bu süreçte bir takım provokasyonlar yapılmaya çalışıldı. Ama bu millet o provokatörlere inanmadı ve vatan hainlerinin karşısında dimdik durdu." şeklinde konuştu.

Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyaretin ardından, Şahin, Gök'e kahve fincanlarından oluşan bir hediye verirken, Gök ise Şahin'e, bir tablo hediye etti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir