• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Vali Memiş: En büyük silah deposu bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün ilçesinde, PKK'ya ait sığınağın ele geçirildiğini söyledi. Bu sığınağın silah ve mühimmat açısından Doğu Karadeniz'de şu ana kadar ele geçirilen en büyük sığınak olduğu belirtildi.

'SICAK TEMAS SAĞLANDI'

Memiş, dün gece Gümüşhane Jandarma Alay Komutanlığı terörle mücadele ekipleri ve İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat ekiplerinin Giresun ile Gümüşhane sınırında, Kürtün ilçesinin dağlık ve sarp bölgesinde operasyon yapıldığı belirtti.

Güvenlik güçlerinin bu bölgede PKK örgütü mensupları ile daha önce sıcak temas sağladığını vurgulayan Memiş, "Aynı bölgede büyük miktarda silahların ve malzemelerin bulunduğu depo ve sığınak bulduk. Doğu Karadeniz'de şu ana kadar PKK örgütünün silah ve mühimmat açısından en büyük sığınağı Kürtün'de ele geçirildi." dedi.

DEPODAN NELER ÇIKTI?

Memiş, aynı bölgede ve yer altında bulunan sığınak ile deponun tespit edilmesinin zor olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Depoda, 1 adet bixi, 1 adet M16 tüfek, 19 adet el bombası, 2 adet düzeneği hazır EYP, 70 kilogram amonyumnitrat, 4 adet örgütsel doküman, patlayıcı maddede kullanılan 14 adet elektrikli fünye, 12 adet mekanik fünye, 1 adet regülatör, 13 adet kalaşnikof şarjörü, 3 adet M16 tüfek şarjörü ele geçirildi. Elektronik malzeme aparatı, ilaç, çok miktarda pil, EYP düzeneği için hazırlanmış seri bağlanmış piller, çeşitli yaşam malzemeleri, pil şarj aletleri, mini güneş paneli, yiyecek ambalaj kavanozları, teçhizat aksesuarları gibi daha çok miktarda maalesef Güneydoğu'daki illerde görmeye alışkın olduğumuz malzemelerin bulunduğu depo ele geçirildi."

'DEFALARCA ÜZERİNDEN GEÇSENİZ BİLE...'

Depoların terkedilmiş olduğunu düşünmediklerini aktaran Memiş, "Kullanılma ihtimali yüksek. Bizim sürekli takibimiz altında olan bir bölge ancak ulaşılması çok zor, bulma ihtimalinizin çok düşük olduğu bir yerdi. Üzerinden belki de defalarca geçseniz bile bulamayacağınız gibi saklanmıştı, ancak ekiplerimiz tespit ettiler. İnşaallah, bundan sonra daha da titizlikle, ciddi ve duyarlı şekilde gelişmeleri takip edeceğiz." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir