• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Yasin Börü`yü katledenler ile darbecilerin üst aklı aynı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te valilik yanında bulunan meydandan darbe karşıtı gösteriler sürüyor.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride kalabalığa hitap eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi camia olarak şehit ve gazi verdiklerini söyledi.

İlk günden beri meydanları terk etmediklerini ifade eden Erat, “Zira bu darbe girişimi halkımızın namusuna, canına ve malına bir kasttı. Sadece ülkeyi ele geçirmek değil, bunların asıl amacı ülkeyi küresel emperyalizme, ABD`ye, Batıya ve NATO`ya peşkeş çekmekti. Bizler bunun için sokaklara döküldük. Çünkü biz geçmişten dersler çıkardık. Geçmişten ibretler aldık.” dedi.

“Darbe girişimi başarılı olsaydı, ABD ‘Bu darbeyi bizim çocuklar yapmış` diyecekti”

ABD destekli paralel yapı tarafından yapılan darbe girişimi başarılı olduğu takdirde 12 Eylül 1980 darbesinde olduğu gibi ABD`nin ‘Bu darbeyi bizim çocuklar yapmış` diyeceklerini aktaran Erat, şöyle devam etti:

“Bu zalimler 15 Temmuz`da bu darbe girişimini bu şuur ve bilinçle yaptılar. Halkımızda ebette ki eski Türkiye`de yaşamıyordu. Eski Türkiye`de istedikleri gibi at koşturuyorlardı. Hani Kenan Evren`in darbesinde ne dediler. Batılılar ve ABD`liler ne dedi. ‘Bu darbeyi bizim çocuklar yapmış` demişlerdi. Evet, bu darbe gerçekleşseydi. Yine ‘Bu darbeyi bizim çocuklar yapmış` diyeceklerdi.” diye belirtti.

Selahattin Demirtaş`ın Kobani bahaneli çağrısıyla gerçekleştirilen 6-7 Ekim olaylarını da hatırlatan Erat, Yasin Börü`yü üçüncü kattan aşağı atıp katledenlerin üst aklı ile 15 Temmuz darbe girişimini yapanların üst aklının bir olduğunu söyleyerek, her iki yapının da aynı yere hizmet ettiklerine dikkat çekti.

“O zalimlerin de bu zalimlerin de üst aklı ABD`dir…”

Erat, “Ben sizin dikkatlerinizi batıya çevirmek istiyorum. Kuklaya ve kuklacıya çevirmek istiyorum. Bizim asıl düşmanlarımız onlardır. Evet, bugün belki darbe girişimi bertaraf edilmiş gibi gözükebilir. Fakat bu zalimler rahat durmayacaktır. Bunlar yerlerinde oturmayacaklar. Bunlar diğer piyonlarını öne sürecekler. Malumunuz birkaç yıl önce Diyarbakır`da Kurban bayramında fakirlere et dağıtan Yasin Börü vardı. Günlerce ve aylarca televizyon ekranlarından izledik. Yasin Börü ve arkadaşlarını üçüncü kattan aşağı atmışlardı. Her birinin vücudunda 30-40 tane bıçak, satır ve silah yarası vardı. Aşağı attıktan sonra onun kafasını büyük bir taşla ezmişlerdi. Daha sonra da üzerinden araba ile geçmişlerdi. Kadınları da zılgıt çalıyordu. Yasin Börü`yü üçüncü kattan aşağı atıp katledenlerin üst aklı ile bu darbe girişimini yapanların üst aklı birdir. Aynı yere ve kişilere hizmet ediyorlar. O zalimlerinde bu zalimlerinde üst aklı ABD`dir, İsrail`dir, NATO`dur ve Batı`dır.”şeklinde konuştu.

Camide sadece Kur`an dersi verdiği için binlerce insan gözaltına alındı

Paralel Yapı`nın 40 yıldan bu yana Türkiye`deki bütün kurumlara bir virüs gibi sızdığını belirten Erat, özellikle bu yapının yargı ayağına dikkat çekerek, geçmişte camide sadece Kur`an dersi verdiği için binlerce insanın gözaltına alındığını, binlercesinin ağır cezalar aldıklarını ve o hakimlerin ise şuanda darbe sürecinden sonra cezaevinde olduklarının altını çizdi.

Erat, son olarak bu yapı tarafından cezaevine konulan Müslümanların haklarının iade edilmesini istedi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir