• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Yaz Kur`an Kursları ilgiyle devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının, 'Gel Bu Yaz Kur'an'ı Gönlüne Yaz!' sloganıyla başlattığı Yaz Kur`an Kurslarına ilgi gösteren çocuklar camileri şenlendiriyor.

Batman`da her yaş grubundan yaklaşık 22 bin 500 öğrenci, hem Kur`an-ı Kerim hem de diğer ilimleri öğrenerek dinlerini en güzel şekilde yaşamaya çalışıyor.

Geçen seneye oranla kentteki kurslara katılan öğrenci sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandığı öğrenilirken Kur`an öğreticileri, eğitimlerin yaz tatilinin ardından da devam edeceğini belirtti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Kudret Camii İmam Hatibi M. Ali Sağdıç, çocukların dini eğitimlerini almak için kurslara teveccüh gösterdiğini söyledi.

Sağdıç, “Şimdiye kadar birinci ve 2`nci kurları bitirdik. Öğrencilerimizin çoğu Kur'an-ı Kerim`e geçmiş durumdadır. Tabi, bizim amacımız, okullar açıldıktan sonra da bu eğitimlere devam etmektir. Okullar açılınca devam eden öğrencilere elimizden geldiği kadar ders vermeye gayret gösteriyoruz. Bizler de bu teveccühten memnunuz. Gerçekten yazın epey bir teveccüh oluyor. Yaklaşık 400 öğrencimiz oluyor. Bizlere destek veren genç öğreticilerimiz var. Camiye gelen öğrencilerimizi şefkat ve sevgi ile karşılıyoruz. Ev ortamındaki sevgi ile öğrencilerimizle derslerimizi devam etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Öğrencilere sadece Kur'an-ı Kerim'i değil, aynı zamanda diğer ilimleri de öğrettiklerini ifade eden Sağdıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Allah, öğrencilerin anne babalarından razı olsun. Onlar da çocuklarını saat 09.00'dan 12.00'ye kadar camiye gönderiyorlar. Öğrencilerimize sadece Kur'an-ı Kerim öğretmekle kalmıyoruz, bunun yanında dini eğitimlerini de vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimize abdest alınışını, namaz kılınışını öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz büyüdüğü zaman daha düzgün bir şekilde abdest almayı, namaz kılmayı, abdestin şartlarını ve abdesti bozan unsurları öğrenecekler. İnşallah eğitimimiz böyle devam edecektir.”

Çocuklara Kur`an-ı Kerim ile birlikte faydalı bilgiler öğrettiklerini belirten Kur'an öğreticisi Osman Salman, çocukların, camide aldıkları eğitimle ailelerine ve topluma faydalı bireyler haline geldiklerini vurguladı.

Yaz Kur'an kursunda çocuğuyla birlikte Kur'an-ı Kerim dersi almaya başlayan Rıfat Bakır (59), “Bugüne kadar Kur'an-ı Kerim'i okumamıştım. Kur'an kursunun başlamasıyla çocuğumla beraber camide Kur'an dersine başladık. Kur'an okumak bana mutluluk veriyor. Çocuklarla Kur'an'a geçiş yaptım. Çok güzel bir duygudur. Ben hacı adayıyım, Kur'an da okumak istiyordum. En iyi fırsat da yaz Kur'an kursuna başlamaktı. Azimle başladım ve şu an çok memnunum. Kur'an okumanın yaşı yoktur. Yeter ki, insanda azim ve şevk olsun, insanın başaramayacağı bir şey yoktur.” şeklinde konuştu.

Yaz tatilinin başlangıcından bu yana Kur'an-ı Kerim ve diğer dini ilimleri öğrenen çocuklar ise sevinçlerini dile getirerek tatilden sonraki zamanlarda da Kur`an eğitimini alacaklarını ifade ettiler. (M. Sait Çelik-İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir