• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Devletin el koyduğu hastanenin işini yapan esnaf mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişiminden aylar önce Ocak ayında SGK ile bağlantısı kesilen ve daha sonra kayyım atanan Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, 15 Temmuz’dan sonra başlatılan soruşturma sonucu devlet tarafından el konularak Haliliye Devlet Hastanesine devredildi.

Yaklaşık 10 ay önce eski adıyla OSM Ortadoğu Hastanesinin alüminyum-PVC doğrama işini yapan Abdullah Çiftçi, başından geçenleri İLKHA’ya anlattı.

Çiftçi, “Yaklaşık 10 ay önce OSM Ortadoğu Hastanesine iş yaptık. Alüminyum doğrama işi yapıyoruz. OSM’yle daha önceden de iş yapıyorduk. Bizi aradılar biz de gidip çalıştık. Yüksek bir miktarda bir işti. Tabi ondan sonra ödemesini alamadık. Biz o zaman bunların işini yaparken FETÖ ile bir bağlantılarının olduğunu bilmiyorduk. Normal piyasa araştırmasını yaptıktan sonra bize iş verdiler. Biz de işimizi normal şartlarda yaptık.” dedi.

“Hiçbir mağduriyet yaşamayacaksınız dediler” ama…

Şu anda yaptığı işin karşılığını alamadığını, ödeme konusunda sürekli oyalandığını söyleyen Çiftçi, “Yaptığım işin para ödemesi yapacağız dediler. Tabi Ocak ayına denk geldi. O zamanlarda SGK’dan bağlantısı kesilmişti. Bundan dolayı ödememizi biraz geciktirdiler. OSM yetkilileri ‘SGK ile tekrar sözleşme yaptığımız zaman ödeminizi gününde yapacağız’ dediler. Birkaç ay bizi bu şekilde oyaladılar. Baktık ki sözleşme olmayacak tekrar peşine düştük zorla bir çek alabildik. Çeki de 5 ay süreyle verdiler. Biz de bu süre içerisinde bekledik. Ta ki OSM kapanma durumuna geldi. Daha sonra da zaten kayyum atandı. O zaman da ‘sıkıntı olmayacak, hiçbir mağduriyet yaşamayacaksınız’ dediler.” ifadelerini kullandı.

“Devletimize diyorum ki; bizim mağduriyetimizi de göz önünde bulundurun”

Çiftçi, “Çek günümüz geldiği gün bankaya gittiğimizde ‘Bu çekin karşılığı yoktur, şu an devlet el koymuş. Sizin hiçbir hak talep etme şansınız yok’ dediler. Daha sonra ‘Sizin bu işi yapmanız FETÖ’cü olduğunuz anlamına geliyor. Başınıza bir tutuklama olursa hiç şaşırmayın’ dediler. Buradan devletimize diyorum ki; bizim mağduriyetimizi de göz önünde bulundurmanız lazımdır. Sonuçta burada bir suçumuz yoktur.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

“Gidin derdinizi kime anlatıyorsanız anlatın”

“Hastaneye kayyum atandıktan sonra yetkililerden bilgi aldık.” diyen Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Bize ‘Bu hastaneyi tekrar açma durumuna getireceğiz. Açıldığı zaman bütün mağduriyetler giderilecektir. Yönetimi biz ele almışız’ dediler ve biz de bekledik. Bankadaki çek sıkıntısından sonra tekrar gidip görüştüm. Buraya iş yapmışız eğer ödeme yapılmayacaksa, taktığımız mallarımızı söküp götürmek istiyoruz dedim. Onlar da ‘Hayır siz hiçbir hak talep edemezsiniz, şu an bu devletin malıdır. Biz el koymuşuz, sizin hiç alıp vereceğiniz yoktur. Almanız durumunda hırsızlıkla suçlarız. Sizin hakkınızda inceleme başlatırız. Gidin derdinizi kime anlatıyorsanız anlatın. Bizimle bir alakanız yoktur.’ dediler. Bizde diyoruz ki derdimizi kime anlatalım. Sonuçta devlet olarak bu işe bir el atmışsınız. Hakkımızın verilmesini istiyoruz.”

Şu an mal almada ciddi ekonomik sorunlar yaşadığını söyleyen Çiftçi, “Bu mağduriyet konusunda hukuki işlem başlatacağız. İnşallah bir sonuç bekliyoruz. Biz küçük bir esnafımız. Devletimiz şu anda esnafı desteklediğini söylüyor. Biz de çağrıda bulunarak bu esnafın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Esnaf olmak kolay değildir. Bir yerde alacağımızın takılması bizi bayağı mağdur ediyor. Çünkü mal almada ciddi sorun yaşıyoruz. Devleti dolandırmamışız, normal işimizi yapmışız.”

“Benden hariç bu şekilde mağdur olan esnafların olduğunu duyuyoruz”

30 bin TL alacağının olduğunu, bunun kendileri için ciddi bir rakam olduğunu söyleyen Çiftçi, “Şu an OSM’den 30 bin TL alacağımız var. Bu bizim için bir sermayedir. Bir esnaf olarak 30 bin TL bizim için ciddi bir paradır. Şu anda güven ortamı sarsıldığı için hiçbir yer ile çek ile alışveriş yapamıyoruz. Dışarıda aldığımız mal için peşin para istiyorlar.  Verecek paramız da yoktur. Bu mağduriyetin bir an önce hal olunmasını istiyoruz. Benden hariç bu şekilde mağdur olan esnafların olduğunu duyuyoruz. Orada çalışıp tazminat alamadıklarını söyleyenler de var.”

“Devlet yetkililerine diyoruz ki kaş yaparken göz çıkarmayınız”

Son olarak yetkililere seslenen Çiftçi, “Devlet yetkililerine diyoruz ki kaş yaparken göz çıkarmayınız. Siz onları cezalandırıyorsunuz ama bizi cezalandırmanızın bir anlamı yoktur. Çünkü biz bir işyeri açmışız ve müşterilerin isteği doğrultusunda çalışıyoruz. İş yaptığımız için de bizi aynı kefeye koymanızı istemiyoruz. Sonuçta biz de üreticiyiz. Kim gelirse işini yapmak zorundayız. FETÖ’nün yaptığı hatalardan dolayı bize de bu cezanın verilmesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir