• DOLAR 32.232
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2456.46
  • ...
`Küfre karşı mezhepsel farklılıklarımızı bir tarafa bırakmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esed, ABD ve Rusya`nın Suriye ve Halep`te yaptığı sivil katliama tepki gösteren Diyarbakır`daki vatandaşlar, Müslümanların mezhepsel ve ırksal farklılıklarını bir tarafa bırakması gerektiğine dikkat çekti. Vatandaşlar, Batı, ABD ve Rusya`ya karşı birlik ve beraberlik içerisinde karşı  durulması gerektiğini belirtti.

Son yüzyılda Müslümanların batının esaretine girip kaybettiğine vurgu yapan Mehmet Eroğlu, Müslümanların her türlü komploya ve baskıya maruz kaldığını söyledi.

İslam coğrafyasında ciddi anlamda büyük oyunlar oynandığını ve o güçleri eline geçirenlerin bu gücü İslam`ın aleyhine kullandıklarını söyleyen Eroğlu, Batının, Müslümanları kendi topraklarından uzaklaştırma savaşı verdiğini belirtti.

Yüzyılın sonlarında İslam`a dönüşlerin başladığına dikkat çeken Eroğlu, Cezayir`de seçimleri yüzde 80 ile kazanan FİS hareketinin darbeye maruz kaldığını ve yöneticilerinin cezaevlerine atıldığını,  katliamların yapıldığını hatırlattı.

Bosna Hersek`te Aliya İzzetbegoviç öncülüğünde İslamî inkılabın gerçekleştirilmek istendiğine ancak Avrupa ülkelerinin birleşerek tüm dünyanın gözü önünde Srebrenitsa katliamını yaptığını söyleyen Eroğlu, “Bakıyoruz Çeçenistan`a, Mısır`a İslam ateşi söndürülmeye çalışıldı. Türkiye`de de halkın değerlerine saygılı olan lideri devirmeye çalıştılar.  Çünkü bu durum onları endişelendiriyor gerçekten.” diye belirtti.

ABD`nin, Rusya ve çeşitli Avrupa ülkelerinin Halep`e müdahalesinin danışıklı dövüş olduğunu ifade eden Eroğlu,  “Bunların diğeri bir diğerinden iyi değildir.  Küfür tek millettir. Bugün Halep yıkılıyor ve orada patlayan bomba sesleri buraya kadar geliyor. Bugün Müslümanlar maalesef uykudalar.  Halep, Filistin ve İslam coğrafyasındaki bütün Müslümanlar ümmetin uyanışını ve direnişini ümitle bekliyor.” şeklinde konuştu.

“‘Sizi tek bir ümmet kıldık` anlayışıyla hareket etmemiz lazım”

Müslümanların birliğinin oluşturulması, cemaatçiliğin ve ayrılıkların bir tarafa bırakılması gerektiğini söyleyen Basri Şeker, Müslümanların asıl düşmanı tanıması gerektiğine dikkat çekerek, “Sen Amerika, sen Rusya yanlısısın şeklinde ayrım yapıyorlar. Neticede ikisi de aynıdırlar. Peki, bizim ne yapmamız lazım? Biz Müslümanların yanında olacağız. Halep`e Müslümanların birliği adına sahip çıkmamız lazım.” dedi.

Halep`in kadim bir kent olduğunu ve Müslümanlar olarak Halep`te yaşanan katliamların kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Ramazan Tünel ise şu şekilde konuştu: “Müslümanlar olarak oraya uzanamıyoruz, yardımcı olamıyoruz.  Bunun için ne yapılabilir? Allah u Teâlâ`nın emrettiği şekilde ‘sizi tek bir ümmet kıldık` anlayışıyla hareket edersek, mezhepsel fikirsel ve ırksal ayrılıklarımızı bir tarafa bırakırsak ABD, Rusya ve Avrupa`ya karşı dik durabiliriz.”

Tünel, Müslümanların her alanda İslam`ı yaşama ve yaşatma mücadelesi vermesi gerektiğini, ancak o şekilde küfrün cephesini ortadan kaldırılacağını söyledi.

Oradaki Müslümanların seslerini basın açıklamalarıyla, gazetelerle ve medya organlarıyla dünyaya duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Tünel, “Fiili olarak onlara yardım etme şansına sahip değiliz.  Ancak dua edebiliriz onlara. Bütün dünya Müslümanları bu bilinçle hareket ederek küfre ve zulme karşı bir olmaları gerekir.” ifadelerini kullandı. (Yunus Sırat, Hüseyin Genel, Mehmet Bozdaş- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir