• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AKSA Fırat Elektrik çalışanlarından iş yavaşlatma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş (FEDAŞ) Bingöl İl Müdürlüğü ve ilçelerinde çalışan işçiler, maaş zammı, mesai ve benzeri konularda haklarının verilmediği gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemini sürdürüyor.

FEDAŞ işçileri, şirkette bölge çalışanları arasında farklılık gözetildiğini, ücret zamlarının bazı bölgelerde verilmediğini bu nedenle de iş yavaşlatmaya gittiklerini söylediler.

Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ illerinde elektrik dağıtımı ve perakende hizmetleri veren FEDAŞ’ın, söz konusu ücret zamlarını Tunceli’de verdiği fakat Malatya, Bingöl ve Elazığ’da ise bu zammı uygulamadığı iddia edildi.

AKSA Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl İl Müdürlüğü ve ilçelerde çalışan 116 işçi maaş konusunda yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Bingöl İl Müdürlüğü yerleşkesinde eylem yapıyor.

İş yavaşlatma eylemine başlayan işçiler, yaptıkları basın açıklamasıyla yaşadıkları sorun ve sıkıntıları paylaştı. Grup adına çalışanlardan Asım Öztürk, yaşadıkları mağduriyet sürecini basına anlattı.

Öztürk, “Özeleştirmeden doğan adaletsizlikten dolayı buradayız.  Şirketin olduğu bölgelerde çalışanlar arasında maaş farkı gözetiliyor. Herkes kendi adamına sahip çıkıyor. İşçiler arasında asgari ücrete ve daha altındaki ücrete çalışanlar var.” diye belirtti.  

TEDAŞ’ın özelleştirilmeden önce devletin, sendikalarla ücret noktasında sabit bir fiyatta anlaştığını söyleyen Öztürk, şimdi ise her sendikanın kendi adamını kayırdığını ve istediği anlaşmayı yaptığını savundu.

“Haklı taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz”

“Bugün eğer Türkiye’de bir sendika varsa bir anlaşma olsun ve ücretler aynı olsun.” diye talepte  bulunan Öztürk, “Biri 5 bin TL alıyorsa diğer birinin bin TL alması haksızlıktır. Bu yapılan adaletsizliğin bir an önce düzelmesi gerekiyor.  Maaşlarda yapılan haksızlıklar düzeltilene kadar eylemimize devam edeceğiz.  Haklı taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Çalışanlar arasında maaş farkı olması haksızlıktır”

Birçok sosyal haktan yararlanamadıklarını da belirten Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim burada kimisi asgari ücretin altında çalışıyor ve her şey de dâhildir. Önce devlette çalışanlar var şirkette, yıpranma payını alıyor, elektrik yardımı alıyor, vardiye parası alıyor, tazminatı var.”

“Tam hizmet isteniyorsa tam maaş hakkımız verilsin”

Yaz kış, dağ ova demeden hizmet yaptıklarını ifade eden Öztürk, “Şirkette en zor işlerde çalışıyoruz. Kış aylarında tüm zor şartlara rağmen hizmetlerin aksamaması için çoğu zaman karda mahsur kalıyoruz. Ama ücret almaya gelince hakkımız verilmiyor. Tam hizmet isteniyorsa tam maaş hakkımız verilsin. Ne şartlar altında çalıştığımız sorgulanmıyor. Biz şuan en düşük devlet memur maaşının altında maaş alıyoruz. Yapılan bu adaletsizlik ortadan kalkıncaya kadar buradayız.” diye konuştu.

Şirket’in olduğu bazı illerde çalışanların çalışmadığı halde fazla mesai parası aldığını ileri süren Öztürk, son olarak yaşadıkları haksızlığı Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa bir dilekçeyle ilettiklerini, en kısa sürede bu adaletsizliğin son bulmasını temenni ettiklerini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir