• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Nusaybin`de hasarlı binaların yıkımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde PKK`lilerce açılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 14 Mart`ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde 25 Haziran`da kısmi olarak kaldırılmıştı.

Yıkım başladı

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa Mahallesi, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahalleleri ise ikinci bir duyuruya kadar yasağın devam etmesine karar verilmişti.

Bugün yasağın devam ettiği Zeynel Abidin Mahallesi`ne giren kepçeler,  Molla Musa Camii`nin yanındaki ağır hasarlı binaların yıkımına başladı.

“Ev sahibiyken kiracı olduk”

Tellerin dışında yıkımı izleyen ev sahipleri, “40 yıldır Nusaybin`de oturuyoruz. İlçede çukurlar kazıldı, barikatlar kuruldu, ama kimse ses çıkartmadı. Sokaklara bomba döşediler kimse ses çıkartmadı. Olaylar başlayınca da bizde kaçmak zorunda kaldık. Şimdi döndüğümüz ise böyle bir manzara ile karşılaştık. Şuan evimi yıkıyorlar, Allah hakkımızı sebep olanlara bırakmasın. Ev sahibiyken kiracı olduk. Zengin iken fakir olduk. Halimiz yerindeyken perişan olduk, muhacir olduk. Kendi memleketimizde garip olduk.” dedi. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir