• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
Gaziantep'te yeni kurulan mahalleye '15 Temmuz' ismi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi aldığı yeni bir kararla ABD destekli FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yeni kurulan bir mahalleye '15 Temmuz' adını verdiklerini açıkladı.

Şehitkamil Belediye Meclisi, Ağustos ayı meclis birinci oturumunda aldığı kararla ilçeye bağlı Osman Gazi Mahallesi'nden ayrılarak yeni bir mahalle statüsü kazandırılan bölgeye '15Temmuz' adını verdi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların gelecek nesillere aktarılması için yeni kurulan mahalleye ilçe meclisinde aldıkları kararla ‘15 Temmuz’ adını verdiklerini belirtti.

Fadıloğlu, “Meclisimizin oturumuna katılan bütün meclis üyelerimize teşekkür ederim. Duyarlılık gösterdiler, hiç bir parti ayrımı yapmadan bütün meclis üyelerimizle meydanlarda nöbet tutmaya devam ediyoruz. Meclis üyelerimizle birlikte bugün mahallenin birine 15 Temmuz ismini verdik. Tabi diğer taraftan ülke genelinde büyük bulvarlara, meydanlara isim verilmeye devam ediliyor. Biz de elimizdeki kanuni yetkilerle yapılabilecek en anlamlı şeyi yaptık. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bu olayın gelecek nesillere aktarmak adına meclisimizden böyle bir karar çıktı.” dedi.

Osmangazi Mahallesi'nden ayrılarak '15 Temmuz' adı verilen mahallede oturan halk ise böyle önemli bir günün kendi mahallelerine isim olarak verilmesinden büyük gurur duyduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir