• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Halisdemir`in darbeci generali vurduğu an
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi günü Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda cuntaya sıkılan ilk kurşun, darbe girişimi gecesinin kaderini değiştirdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı, darbeci askerler tarafından ele geçirilmişti. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, Astsubay Ömer Halisdemir'i arayarak "Semih Terzi'yi öldür" emrini verdi. Halisdemir, bu konuşmanın ardından tabancasını alıp dışarıya çıktı ve ağaçlık alanda saklandı. Halisdemir, darbeci grubun başındaki Tuğgeneral Semih Terzi helikopterden indiği sırada aralarına girdi ve iki el ateş ederek Semih Terzi'yi başından vurarak öldürdü.

Semih Terzi vurulduktan sorna elinde ağır makineli tüfek olan bir binbaşı Halisdemir`in kaçtığı yöne ateş etti ve Halisdemir hayatını kaybetti.

Darbe girişiminin olduğu gece, Özel Kuvvetler Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için tam teçhizatlı askerlerle birlikte Diyarbakır'dan Ankara'ya uçmuştu. Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı ise darbe girişimi sırasında Silopi'deki Birinci Tugay Komutanı Tuğgeneral Terzi'nin Ankara'ya gittiği bilgisini alınca, Gölbaşı'ndaki karargâhı ele geçirmesini engellemek için Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradı. Aksakallı, "Semih Terzi oraya geldiğinde öldür onu" talimatını verdi.

Tümgeneral Zekai Aksakallı, o gece darbecilerin kurşunlarıyla hayatını kaybeden astsubay Halisdemir'le yaptığı konuşmayı şöyle anlatmıştı:

"Başçavuş Ömer Halisdemir'i aradım, Ömer benim koruma astsubayımdır. Ömer'e, 'Sana, vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hâinidir, isyancıdır. Onu, karargâha girmeden öldür. Bunun sonunda şahâdet var. Biliyorsun seninle 20 yıllık beraberliğimiz var. Hakkını helâl et' dedim. Ömer Başçavuş, 'Başüstüne komutanım, hakkım helâl olsun. Siz de helâl edin' dedi."

Kaynak: NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir