• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Diyarbakır'da darbe karşıtı gösteriler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesi Orman Park’ta düzenlenen darbe karşıtı gösteri Diyarbakırlılardan büyük destek görüyor. Yaşlısı, genci, çocuğu, her kesimden insanın toplandığı gösteride yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan darbe girişimi  lanetlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride, Türkçe ve Kürtçe ilahi, ezgi ve kasideler seslendirildi.

Alanda toplanan kalabalık, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber, Zalimler için yaşasın cehennem, Dik dur eğilme ümmet seninle, FETO’ya idam!’ sloganları attı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan eski Refah Partisi Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, konuşmasına Müslümanca yaşayan,  ırk, mezhep, tarikat ayrımı yapmayan tüm Müslümanları selamlayarak başladı.

Şeytanın ırkçılık yaptığından dolayı cennetten  kovulduğuna dikkat çeken Yılmaz, şeytanın insanı hakir gördüğünü, Allah’ın ve  şeytanın belini kırdığı gibi onların da belini kırdığını kavmiyetçilik yapanların da belini kıracağını söyledi.

Allah’ın ırkçılık yapanları ebediyen cehenneme sokacağını belirten  Yılmaz, Türk, Kürt, Çerkez Arap, Acem, Zaza ve Laz tüm Müslümanların tek ümmet olduğunu söyledi.  (Yunus Sırat, Mehmet Bozdaş-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir