• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Batman'da köylüler yol ve cami istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1996 yılında boşaltılan köyler arasında yer alan Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Gündüzlü (Mezrahalke) köyünün 2001 yılında “köye geri dönüş yasası” ile yeniden yerleşime açıldığını belirten köy muhtarı Oktay Baz, mevcut sıkıntıların, köy sakinlerini zor durumda bıraktığını söyledi.

İçme suyuna geçen yıl kavuşan Gündüzlü köyü sakinleri, köyün yol, cami, okul ve taziye evi sıkıntısı çektiğini belirtirken köy halkı, mevcut sıkıntılar nedeniyle zorluklar yaşadıklarını dile getirdiler. 

Köye geri dönüşlerde devletin vatandaşına sunduğu imkânların çoğundan yoksun olduklarını dile getiren köy Muhtarı Oktay Baz, “Köyde, çocuklarımızın okuyacağı okul yok. Taşımalı olarak okuyan çocuklarımız, 9 kilometrelik toprak yolda neredeyse işkence çekiyor. Pek çok köy ve mezranın yolları sıcak asfalt ile kaplandı. Bazı köylerimiz ikinci-üçüncü defa asfalt görüyor. Bazı köylere parke taşları dahi döşendi. Bu hizmetlerin bir türlü Gündüzlü köyüne gelmemesi bizleri sarsıyor. Yolumuz yazın tozunu, kışın da çamurunu bizlerden eksik kılmıyor. Köyde ulaşım sıkıntılı olunca, köy halkı da mülklerinin başına gelip gelmemekte kararsız kalıyor.” diye konuştu. 

Köydeki sıkıntıların giderilmesi için yetkililere seslenen Baz, “Bir zamanlar şen şakrak olan köyümüzün şu an 250'ye yakın nüfusu bulunuyor. Köy yolundan eksik olmayan toz ve çamur, köyde diğer eksikliklerinde oluşmasına neden oluyor. Yaklaşık 20 hanenin bulunduğu köyde okul, cami ve taziye evi ihtiyacı var. Ancak öncelikli olarak köyümüzün yolu yapılması gerekiyor. Mezralar ile birlikte 12 kilometre yol ağı bulunan Gündüzlü köyü halkı olarak ilçe Kaymakamımız Orhan Aktürk ve İl Özel İdare yetkililerinden yolumuzun yapılmasını talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir