• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Gaziantep'teki çatışmada 2 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’in İslahiye ilçesi Huzurlu Yaylasında Suriye’den Türkiye’ye geçtiği tahmin edilen PKK’liler ile askerler arasında çıkan çatışma sonucu 40 yaşındaki korucu Akubin Şirin yaralanırken, çatışmada 2 PKK’li de öldürüldü.

Alınan bilgilere göre, İslahiye ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Huzurlu Yaylasında hayvanlarını otlatan çobanlar, bölgede silahlı PKK'li bir grubu görünce durumu jandarmaya bildirdi. Alınan ihbar üzerine arama tarama faaliyeti yürüten askerlere PKK’liler tarafından ateş açıldı.

PKK’liler ile askerler arasında çıkan çatışmada köy korucusu Akubin Şirin (40) yaralandı. Yaralanan korucu Şirin, İslahiye Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Yoğun Bakım Servisi'nde müşahede altına alındığı öğrenildi.

Dün geceden bu yana PKK’liler ile askerler arasında sıcak temas sağlandığı öğrenilirken, çatışmalarda 2 PKK’linin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Bölgedeki operasyon halen sürerken, PKK'lilerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir