• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Başbakan Yıldırım Dunford'ı kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık tarafından Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford’ın Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmesine ilişkin bilgi verildi.

Görüşmede Başbakan Yıldırım’ın FETÖ yönlendirmesiyle 15 Temmuz’da vuku bulan darbe girişiminin demokrasi  ve millete bugüne kadar yönelen en büyük tehdit olduğunu, devletin  ve milletin bu süreçten güçlenerek çıktığını ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada “Stratejik ortağımız ve müttefikimiz ABD’nin milletimiz ve demokrasimize yönelik bu terörist darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını vurgulamıştır.” denildi.

Görüşmede ayrıca Başbakan Yıldırım’ın Dunford’a, darbe girişimine iştirak eden unsurlara karşı yürütülen soruşturma sürecinde demokratik hukuk devleti ilkelerine bağlı kaldıklarını belirterek, ABD’de bulunan Fethullah Gülen ve FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye’ye iadesi konusundaki beklentileri yinelediği kaydedildi.

Görüşmenin devamında şu konuların paylaşıldığı belirtildi: “Sayın Başbakanımız, Türk milletinin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, süratle yapılan yeni atamalar ve düzenlemelerle, görev ve sorumluluklarını tam kapasiteyle yerine getirmekte olduğunu, bu çerçevede, başta PKK ve DAEŞ’le mücadele alanında olmak üzere, ABD ve diğer müttefiklerimizle işbirliğimizin kesintisiz sürdürüldüğünü vurgulamıştır. Sayın Başbakanımız ayrıca, Suriye’deki duruma ilişkin olarak, başta PKK/PYD/YPG faaliyetleri olmak üzere, hassasiyetlerimizi bir kez daha ABD tarafının dikkatine getirmiştir.”

Sayın Başbakanımız Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ilişkilerin çerçevesinin, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrara yönelik risk ve tehditlerle mücadelede her türlü sınamayı aşacak güçlü bir iradeyi kapsadığına inandığımızı, ABD yönetiminin bu yönde gereken adımları atmakta tereddüt göstermemesini beklediğimizi de belirtmiştir.”

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford’ın ise, 15 Temmuz’daki darbe girişimini kınadığını, bu ziyaretini, dayanışma amacıyla gerçekleştirdiği, ABD’nin Türkiye’deki demokratik sisteme desteğinin tam olduğunu ve ABD makamlarının, Türkiye makamlarıyla işbirliğinin askeri alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da devam edeceğini ifade ettiği bildirildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir