• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Darbe girişimini fırsata çevirmek isteyenlere dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılara karşı halkın duyarlı olması yönünde açıklama yapıldı.

Açıklamada, darbe girişiminden sonra bu durumu fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcıların, iletişim yoluyla vatandaşlara kendisini polis, asker, savcı gibi tanıtarak telefonla aradıkları ve  ‘Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve adınız darbe listesinde` gibi konuşmalar yaptıklarının tespit edildiği belirtili.

Açıklamanın devamında, bu kişilerin operasyon yapılacağını beyan ederek para ve altın talebinde bulundukları ayrıca asker ve polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşların ikametlerine giderek. “Olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir.” veya “İkametinizde arama yapacağız.” şeklinde telkin ve beyanlarla hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri yönünde ihbarlar ve suç mağdurlarının müracaatlarının geldiği kaydedildi.

Bu tür bir dolandırıcılık olayı ile karşılaşıldığında mağdur olunmaması için “155 Polis imdat telefonunu aramaları yada en yakın polis merkezine müracaat etmeleri ve kesinlikle bu şahısların taleplerini dikkate almamaları gerektiği uyarısında bulunuldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir