• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Darbe soruşturmasında tutuklanan ve gözaltına alınanların sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa, gözaltına alınan ve tutuklanan kamu çalışanlarının sayısı artıyor.

Şanlıurfa

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında açığa alınan 3 rütbeli asker görevlerinden ihraç edildi. Şimdiye kadar TSK içerisindeki bin 389 PDY/FETÖ üyesi rütbeli asker açığa alınmıştı. Resmi Gazetede yayımlanan KHK ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Kurmay Yüzbaşı Çetin Arslan,  Jandarma Tuğamiral Ertuğrul Yalçınkaya ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Muammer Torlak da yer aldı.

Şanlıurfa/Hilvan

Hilvan`da yürütülen operasyon sonucu ilçe milli eğitim müdürlüğünde görevli 16 öğretmenden gözaltına alınan 11`inin tutuklandığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen 11 öğretmenin çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adıyaman

Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürü S.B. ve 6 mühendis yürütülen soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırıldı.

Siirt

Siirt'te 45 okul, vakıf ve derneğin tabelaları söküldü, sayım işlemleri başladı. Merkez ve ilçelerinde, 23 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname ile FETÖ bağlantısı gerekçesiyle okul, vakıf, derneklere polis nezaretinde ve yetkililerin kontrolünde gerekli işlemler yapıldı. Siirt merkez ve ilçelerinde PDY bağlantısı gerekçesiyle 45 okul, vakıf ve dernekte devir işlemleri tamamlandı.

Siirt Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine polis nezaretinde mühürlü olan ve FETÖ'nün eğitim kurumlarından olan Özel Celal Değer ilköğretim okulu, Özel Celal Değer ortaokulu, Mehmet Ali İlbay Anaokulu ve bazı vakıf ve derneklerde sayım işlemleri başladı. Binalarda bulunan tabelalar da söküldü. 

Öte yandan devam eden soruşturma kapsamında Siirt Üniversitesinde 45 kişi açığa alındı. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada; 4 doçent, 4 yardımcı doçent, 10 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi ve 10 idari personelin daha açığa alındığını belirtti.

İlk etapta 3 Profesör, 2 Doçent, 6 Yardımcı Doçent, 2 öğretim görevlisi ile 2 idari personelin alındığını kaydeden Erman, "Bugün itibariyle 3 Profesör, 6 doçent, 10 yardımcı doçent, 12 öğretim görevlisi, 2 araştırma görevlisi ve 12 idari personel olmak üzere toplam 45 kişi FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı. Büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmamız devam ediyor. FETÖ ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir