• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elektriğin kesilmesi nedeniyle çiftçinin ekinleri kurudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgırka) köyü sakinleri, yıllarca tarım ve seracılıkla geçimlerini sağlıyor. Köylüler Mart ayı sonunda seralarına salatalık ektiler ancak köyde elektriklerin kesilmesinden dolayı susuz kalan ekinleri kurudu.

Yaklaşık 300 hanesi olan ve 4 bin civarı nüfusa sahip köyün sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla sağlıyor. Seracılık yapan kimi köy sakinleri, 2 ay daha verim almayı bekledikleri salatalıklarının köye elektrik verilmediği için susuzluktan kuruduğunu belirttiler.

Seracılık işi yapan köylülerden Eyüp Tekin, "Mart ayı sonu itibarıyla serada salatalık ekimine başladık. Bir kaç gün öncesine kadar da yetiştirdiğimiz salatalıkları satıyorduk. Normalde en az 2 ay daha bu salatalıklardan verim alacaktık. Ancak köyümüzün elektriğini kestiklerinden dolayı geneli kurudu. Su dinamomuz elektrikle çalışıyordu. İki günde bir salatalıklarımızı suluyorduk. Elektrikli dinamo takanların ekinleri kurudu. Günlerce susuz kaldıklarından dolayı benimde seramda bulunan salatalıklarım kurudu. Üç günde bir yaklaşık 20 çuval salatalık toplayıp satıyorduk. Ancak tüm ekinlerim kurudu." dedi.

Seçim öncesi vekillerin her türlü vaatte bulunduklarını ifade eden Tekin, "Bir yetkilinin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Seçimler öncesi milletvekillerimiz her gün gelip oy istiyorlar. Türlü türlü vaatler veriyorlar. Ama seçim sonrası başımız sıkıştığında hiçbir milletvekilinin desteğini görmüyoruz. Yeniköy ve Zorköy 600 hanedir. Yaklaşık bin 500 seçmeni var. Bir seçilmiş gelip de durumumuzu sormuyor. Seçilmişlerin durumu zor günde beli oluyor. Bu köyler sahipsiz, sahip çıkan yok." Diyerek sitemde bulundu. (M. Sait Çelik - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir