• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
`Halk darbe ve cuntacılardan çok çekti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), ABD destekli yapılan darbe girişimine karşı olduklarını belirtmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasını okuyan MTDF Başkanı Öter, Halkın darbe ve cuntacılardan çok çektiğine dikkat çekti.

Öter, darbe girişinin de yüzlerce insanın cuntacılar tarafından katledildiğini hatırlatarak darbe girişimini ve tüm darbecileri en şiddetli şekilde kınadıklarını söyledi.

Öter, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu zalim ve vatan haini darbecilere karşı iktidar, muhalefet ve vatandaşlarımız ölümüne karşı koymuş ve darbeye geçit vermemiştir. Türkiye Halkları tek vücut darbe dönemlerinin gerilerde kaldığını tüm dünyaya göstermiştir. Bu korkunç ve kanlı girişim ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Halkımız darbelerden, cuntalardan çok çekmiş ve büyük acılar yaşamıştır. Türkiye böyle bir tabloyu hak etmiyor. Bundan sonra tüm siyasal aktörlere ve halkımıza düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkemizi kardeş kavgalarına sürükleyecek provokatif, söylem ve söylemlerden uzak durmaktır. Her şeyden önce toplumsal barışımızı, kardeşliğimizi güçlü bir şekilde sahiplenmeli ve korumalıyız.”  (Mehmet Aslan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir