• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
"Bu birlik ve beraberliği iş dünyasına da taşımalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep’teki Oda ve Borsa Başkanları, Türkiye’nin düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerin ve siyasetçilerin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruşun en büyük takdiri hak ettiğini söylediler.

Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen bütün herkese özellikle gençlere teşekkür eden Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’de gençlerin işsiz kalmamaları için iş dünyası olarak daha çok çalışacaklarını söyledi.

Konukoğlu, “Ben öncelikle bütün 78 milyona teşekkür ediyorum. Ülkemiz tekrardan ne kadar güçlü olduğunu ve hiçbir zaman gücünden bir gram kaybetmediğini tekrar ortaya koymuştur. Burada emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Emniyet Müdürlüğümüze, bu direnişe ve bu başkaldırıya direnen askerlerimize, bütün siyasi partilerin liderlerine, vatandaşlarımıza, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsine ve bu direnişe ve bu baş kaldırmaya karşı duran bütün STK’lara ve bütün herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Bütün gençlerimizin alnından öpüyorum

Gençlerin işsiz kalmamaları için iş dünyası olarak daha çok çalışacaklarını belirten Konukoğlu, “Ben inanıyorum ki bugün, Türkiye’nin tekrardan ayağa kalktığı gündür. Bundan sonra ülkemiz daha güçlü, daha birlikte ve birbirine sımsıkı sarılmış bir şekilde ilelebet devam edecektir. Biz sanayiciler ve iş dünyası olarak gençlerimizin ne kadar özveriyle bu ülkeye bağlı olduklarını bir daha gördük. Her zaman biz belli kuşaklara geldiğimiz zaman döner deriz ki, ‘Ne olacak bizim bu gençliğin hali’ ama gençlerimizdeki ruhun ne kadar diri, ne kadar güçlü ve temelli olduğunu yaşamanın hazzı içerisindeyiz. Benim gençlere olan güvenim bir milyon kat daha artmıştır. Ben bütün gençlerimizin alnından öpüyorum. Bu gençlerimizin işsiz kalmamaları için iş dünyasında onların rahat ve refah bir ülkede yaşayabilmeleri için iş dünyası olarak daha çok çalışacağız.”ifadelerini kullandı.

Meydanlarda yaptığımız gösterilerle bütün dünyaya mesajımızı vermiş olduk

ABD destekli Paralel Yapı mensubu askerler tarafından yapılan darbe girişimine karşı tepki gösteren Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye’nin kader gününü belirlemiş olduğu günde, ülkenin tarih yazdığını söyledi.

Yapılan darbe girişimini şiddetle kınadığını aktaran Tiryakioğlu, “Bugün burada Gaziantep’teki oda başkanları, sanayiciler ve bütün iş dünyasını temsil ediyoruz. Burada bile Türkiye’nin bir birlik ve beraberlik portresini görebiliriz. Tabi ki bu darbe sıradan bir-iki örgütün yaptığı darbe değildir. Çok büyük ve tahmin edemeyeceğimiz güçlerin arkasında olduğu bir darbe olduğunu maalesef hepimiz gözlemlemekteyiz. Dolayısıyla da meydanlarda yaptığımız gösterilerle bütün dünyaya bu şekilde mesajımızı vermiş olduk. Allah (c.c) bir daha bu ülkeye böyle bir şey yaşatmasın. Bizler tabi bir Suriye, Irak ve Libya değiliz. Bizim toprağın altından başka gidecek hiçbir yerimiz yoktur. Biz memleketimizi ölürüz de hiç kimseye teslim etmeyiz.”şeklinde konuştu.

Toplum artık darbe istemiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da, 15 Temmuz gecesi sergilenen birlik ve beraberliğin iş adamı ve sanayicilerin i iş dünyasına taşıması gerektiğine dikkat çekti.

Toplumun artık darbe istemediğinin altını çizen Bartık, şöyle konuştu: “Hem Başbakanımız hem de Cumhurbaşkanımız ilk anda olaya müdahil oldular. Yangına ateş ve benzinle gittiler. Bu önemliydi. Kamuoyu bu cesareti ve ilgiyi görünce kendisi de sahaya çıktı. Bütün dünyaya bir ders verdik. Ben bu dersin özellikle biz iş dünyası olarak birlik ve beraberlik mesajını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Artık diyorum ki bu ülkedeki birlik ve beraberliğini iş dünyasına taşımalıyız. Biz bu birlikteliğin sesini iş dünyasına da duyurmalıyız. Ben ülkemizi bu durumdan kurtaranlara teşekkür ediyorum. Toplum artık darbe istemiyor.” şeklinde konuştu.

Bu birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz

15 Temmuz’un Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteren gün olduğunu vurgulayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise, şunları söyledi:

“Ülkemiz bütün kuruluşlarıyla, halkıyla, STK’larıyla, TSK ve polisi ile iradesine sahip çıkmış darbe yapmak isteyenlere gereken cevabı da vermiştir. Bundan sonraki dönemde biz 15 Temmuz’da gösterdiğimiz birlik ve beraberliği her adımda uyguladığımız zaman biz çok daha güçlü bir ülke haline geleceğiz. Bu birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz. Herkes üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra da ülkemizin gelişmesi için hep beraber daha çok çalışacağız. Bundan sonra daha heyecanlı yolumuza devam edeceğiz. Geleceğin Türkiye’sini birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber kuracağız.”

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt da, “Bu kanunsuz ve mesnetsiz hareketin milletimizin ve bütün siyasi kurum ve sivil toplum örgütlerinin dirayetli duruşları sayesinde bertaraf edildi. Bu gün burada TOBB mensupları olarak ortak bir basın açıklaması yaptık. Bu vesileyle bu darbe girişiminin bertaraf edilmesine destek veren özellikle bütün gençlerimize, halkımıza, STK’lara, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bütün siyasi partilerin liderlerine ve bu konuda emeği geçen devletin üst kademesindeki yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Hep birlikte bu sürecin içinden güçlü bir şekilde çıkılmıştır

İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme ve istihdam sağlamanın zamanı olduğunu ifade eden İslahiye Ticaret Odası Yönetim Başkanı Selahattin Türkmen ise, şöyle konuştu:

“Hep birlikte bu sürecin içinden güçlü bir şekilde çıkılmıştır. Bütün dünyaya ve coğrafyaya Türkiye’nin nasıl bir toplum, nasıl bir başarılı millet olduğunu göstermiştir. İnşallah bundan sonrada aynı şekilde devam edip ekonomide olsun diğer birlik ve beraberliklerde olsun aynı şekilde devam edeceğiz. 15 Temmuz bizim için beraberliğin sağlandığı güzel bir gün olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah (c.c) birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve bir daha böyle durumlar yaşatmasın.”

ABD destekli darbe girişimini şiddetle lanetleyen Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş, “Ülkemiz büyük bir sınav vermiş durumda. Umarım bundan önemli dersler çıkartırız. Bundan sonraki süreçte de yine birlik ve beraberliğimizi koruyarak bütün fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak vatanımız ve bayrağımızın etrafında birleşerek kalkınmamızı sağlayacak çok önemli adımlar atarız umuyorum. Ülkemize geçmiş olsun diyorum.”ifadelerini kullandı.

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı ise, gerçekleştirilmeye çalışılan askeri darbe girişimini kınadığını belirterek, “Gerçekleştirilen bu vahim olaya karşın şanlı milletimiz demokrasiye sahip çıkmış ve darbecilere karşı sokaklara dökülerek iradesine sahip çıkmıştır. Gerçekleştirilmeye çalışan bu küstah girişime karşın biz iş dünyası olarak hükümetimiz ve milletimizin yanındayız.”dedi (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir