• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
HÜDA PAR`dan darbe karşıtı araç konvoyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR birçok ilde sürdürdüğü darbe karşıtı gösterilere devam ediyor.

ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlen ve yüzlerce araç ve motosikletten oluşan konvoya, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük de katıldı.

Konvoyun hareketinden önce Kazlıçeşme`de toplanan partililere yönelik bir  konuşma yapan Elibüyük, “Darbe girişiminden ilk andan itibaren, parti olarak tüm teşkilatlarımızla alanlardaydık. Tehlikenin geçtiğini inandığımız andan itibaren, bu protestolarımıza son vereceğiz. Son birkaç gündür talihsiz günler yaşıyoruz Türkiye`de. Tarihi darbelerle anılan bir ülkenin, en son 2016 Türkiye`sinde de tekrardan böyle bir olayın yaşanması, millet olarak bizi üzülüyor. HÜDA PAR olarak darbeye karşı, farklı zamanlarda çeşitli organizasyonlarda yer alıyoruz. Halkın bir araya geldiği yerlerde biz de meydanlardayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda darbe girişimine karşı eylemlerine devam edeceklerini belirten Elibüyük, “Parti olarak   daha çok halkın yer aldığı organizasyonlara katılıyoruz ve katılmaya da devam edeceğiz. Bugün de konvoy oluşturduk. İstanbul`un farklı alanlarını güzergahımız  olarak belirledik. Konvoyumuzu en son Saraçhane`de sonlandırıp halkın arasına katılacağız.” Dedi.

Konuşmanın ardından hareket eden konvoy, Zeytinburnu- Cevizlibağ E5 istikametinden Boğaziçi Köprüsüne doğru yol aldıktan sonra, köprüden geri dönerek Saraçhane parkına gelip oradaki protestolara katıldı. (Mehmet Tahir Özsoy-Ahmet karakaş/ İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir