• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Darbe karşıtı Midyatlılar şükür namazına durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının üzerinden bir hafta geçti. Mardin`in Midyat ilçesinde darbecilere tepki nöbeti devam ederken, çeşitli etkinliklerle de birlik ve beraberlik mesajları veriliyor.

Bu etkinliklerden birisi dün gece çok sayıda Midyatlının katılımıyla gerçekleştirildi. Yaşanan bu zorlu sürecin atlatılması dolayısıyla halk şükür namazına durdu. Milli İradeye Saygı Meydanı`nda kılınan namazda Kunut Duası okundu.

Siyasi parti ve STK temsilcileri namaz sonrası İLKHA`ya açıklamalarda bulundular. AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirterek, “Zor günlerde kılınması gereken bir namazı eda ettik. Bizi durumdan kurtarıp güzel günler gösteren Rabbimize şükrediyoruz. Türkiye çok önemli süreçlerden geçiyor. Cumhurbaşkanımız darbenin bertaraf edildiğini açıkladı. Ancak meydanlardan ayrılın demeyene kadar biz ayrılmayacağız. Gündüz işimizde, gece de nöbetteyiz. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Azim-Der Başkanı Samir Özhan ise şunları söyledi: “Darbeyi başarısız kılan Rabbimize şükrediyoruz. Özellikle bölgemizde 2 binli yıllarda bu FETÖ grubunun mütedeyyin insanların başına ördüğü çoraplar, kendi başlarına gelerek yerini bulmuştur. İftiralarla Müslümanlara tuzak kurdular. Ama hamdolsun halkımız bu süreçte uyanık çıktı. Onlara fırsat vermedi.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Eğitim Sendikası Midyat Temsilcisi Ömer Kaya da “Milletin iradesine yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Hükümetimizin, milletimizin her zaman yanındayız. Bu millet inşallah bu günleri bir daha görmez ve yaşamaz. Zor günlerden geçiyoruz gerçekten, herkesin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.” diye belirtti.  (Süleyman Tunç-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir