• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
HÜDA PAR Gaziantep'te darbe karşıtı yürüyüş düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişiminin ilk günüden itibaren üye ve gönülleriyle meydanlarda ve sokaklarda darbe karşıtı gösterilere katılan halka destek veren HÜDA PAR, birçok ilde sürdürdüğü darbe karşıtı gösterilerini devam ettiriyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı öncülüğünde akşam namazında Alaybey Camii’nden bir araya gelen partililer, sloganlar ve tekbirler eşliliğinde yürüdü.

Gaziantep’te, ABD destekli darbe girişimine karşı tepki için düzenlenen yürüyüşe, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Başkan yardımcıları, STK yetkilileri, partililer ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte sık sık tekbirler getirilerek, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, Kahrolsun İsrail’, Kahrolsun ABD’ ve ‘Darbeye karşı omuz omuza’ sloganları atıldı.

Alaybey Camii’nden Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyen kalabalık heyete, yediden yetmişe herkes destek verirken yürüyüş esnasında çevrede bulunan vatandaşların da kalabalığı destek verdiği ve atılan sloganlar ile getirilen tekbirlere eşlik ettiği görüldü.

Öte yandan, ABD destekli darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz’dan itibaren sokaklara dökülen ve meydanları terk etmeyen Gaziantep halkı, dün gece de tepkisini devam ettirdi. Sokaklara çıkan on binlerce kişi, ilk günden bu yana darbe karşıtı gösterileri sürdürüyor.

Gaziantep’te İl Müftülüğü tarafından darbe girişimi sırasında cuntacıların katlettiği 208 kişi için kılınan gıyabi cenaze namazına iştirak eden halk, daha sonra okunan Mevlid-i Şerif’i dinledi.

Meydanda toplanan vatandaşlar, sık sık tekbirler getirerek darbe karşıtı sloganlar atarken, bir grup vatandaşın da Fethullah Gülen'in maketini yerde sürüklediği görüldü.

“İslam birliği istiyoruz”

Darbe karşıtları gece boyunca, ‘İdam isteriz’ ve ‘Türkiye burada FETÖ nerede’, şeklinde sloganlar atarken, bazı vatandaşlar da ‘İslam birliği istiyoruz’ pankartları açarak Batı birliği değil, İslam birliği istediklerini söylediler.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir