• DOLAR 32.498
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2424.204
  • ...
HÜDA PAR darbecilerin katlettikleri için mevlit okuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimi nedeniyle 15 Temmuz`da meydanları terk etmeyen Şanlıurfalılar, tepkisini beşinci gününde de devam ettirdi. Sokaklara çıkan on binlerce vatandaş, ilk günden bu yana darbe karşıtı gösterilerine birçok meydanda devam ettiriyor.

Abide Park kavşağında toplanan HÜDA PAR üye ve gönülleri toplu halde kıldıkları yatsı namazı sonrası darbe teşebbüsüne tepki göstererek cuntacı askerleri katlettiği insanlar için Mevlid-i Şerif ve hatim okuyup, dua etti.

Toplu halde kılınan yatsı namazı sonrasında program Remzi Kaya`nın okuduğu Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ABD destekli darbe sürecini, geçmişi ve oluşturduğu tahribat hakkında konuşan Hukukçu-Yazar Av. Emin Güneş, halkın gösterdiği direnişe değindi.

Ardından Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam eden programda sık sık tekbir ve salavat getiren halk, darbe karşıtı sloganlar attı.

Mısır`daki darbeden sonra sembol haline gelen ‘Rabia` işareti yapan halk, ABD destekli darbe teşebbüssünde bulunan cuntacılara büyük bir tepki gösterdi.

Programda vatandaşlara cüzler dağıtılarak hatim çıkarıldı, ardından hayatını kaybedenler için dua edildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir