• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Tarihi Cami Kül Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dün gece saat 02.00 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına, ilk müdahaleyi köylüler yaptı. Kelkit Belediyesi ve Jandarma ekiplerinin de daha sonra söndürme çalışmalarına katıldığı yangın sabah saatlerinde tamamen söndürüldü. Ahşap işçiliğinin nadide örneklerini taşıyan caminin çatısı yangının ardından tamamen çökerken, camiden geriye sadece yan duvarları kaldı. Caminin karşısında ve yanında bulunan evlerinde etkilendiği yangının ardından bölgeye giden Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, son durum hakkında bilgi aldı.
 
Köydeki tek cami olan Sadak köyü camisinin, 1830 yılında yapıldığını ve yangının ardından kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Vali Mayda, "Yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz. Tarihi bir camimiz idi. Tahkikat sonucuna göre tekrar aslına uygun bir şekilde inşallah onarırız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunarız" dedi.
 
Köy muhtarı Ziver Nair, yangını caminin imamının haber etmesiyle öğrendiklerini belirterek, "Yangını öğrendikten sonra hemen ilgili ve yetkili mercileri aradım ve muhtarlıktan köylüye anons yaptım. Köylülerle birlikte ilk müdahaleyi biz yaptık. Caminin çatısı hiç direksiz 130 metrekarelik bir yapı idi. Yazık oldu" diye konuştu.
 
Öte yandan, yangın sırasında amatör kameraya yansıyan görüntülerde, alevlerin 35 metrelik minarenin neredeyse boyuna kadar yükseldiği görüldü.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir