• DOLAR 32.556
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2445.715
  • ...
"Bugün meydanlar Okçular tepesidir, bu tepeyi terk etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi nedeniyle tüm Türkiye`de halk sokaklara inerken HÜDA PAR Siirt İl Teşkilatı üye ve gönüllüleriyle birlikte 3 gecedir halkla beraber meydanlarda darbeye karşı nöbet görevin sürdürüyor.

Yaşanan darbe girişimini protesto etmek için halk 3 gecedir tüm Türkiye`de olduğu gibi Siirt`te de meydanlara çıkarak sabaha kadar eylemlerini sürdürdü. Siirt`te askeri darbeye karşı HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile binlerce vatandaş ,meydanlarda darbe girişimine sert tepki gösterdi.

HÜDA PAR Siirt İl Teşkilatı, üye ve gönüllüleriyle birlikte il binası önünde toplandıktan sonra, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçerek Valilik önüne geldi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, valilik önünde darbe girişimine tepki göstermek amacıyla toplanan halka seslendi. Vali Tutulmaz, “Türkiye`ye örnek olacak güzel bir demokrasi mücadelesi verdiniz. Bundan dolayı 78 milyon insan bu davranışlarınızdan dolayı sizleri kutluyor.” diye konuştu.

Valilik önündeki alanı dolduran Siirtlilere hitap eden Vali Tutulmaz, “İrademize sahip çıkmak, sadece kendimizin değil, çocuklarımızın, torunlarımızın da bundan sonraki   geleceğini teminat altına almaktır. Bizler, önceki nesiller ve bizim neslimiz Türkiye`de darbenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Umut ediyorduk ki artık darbe çocuklarımızın gündeminde olmasın, darbe kelimesinin ne olduğunu çocuklar bize sorduğunda anlatmakta zorluk çekelim. Çocuklarımız darbenin ne olduğunu görmediler Allah onlara göstermesin ancak darbe girişiminin ne olduğunu gördüler. Dolayısıyla sizlerin tavırlarınız biz yöneticilerin dik duruşu ile bu darbe girişimini olduğu yerde bıraktık. İlimizde yaşanan duruma siz çok iyi şahitsiniz. Arabalarıyla geldiler, arabaları gidecek kışlaya ama kendileri cezaevine girdiler.”dedi.

Valinin konuşması sık sık “idam isteriz” sloganlarıyla kesildi.

Vali Tutulmaz, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Darbecilere hukuk sistemimizin içinde gerekli karşılığı görecekler ve görmeye başladılar. Bu karşılık ta onlara en az idam kadar etkin olacak. Çünkü onların alacağı cezalar vatan hainliğidir. Vatan hainliğin cezası da en üst düzeyde cezadır. Bunlar cezalandırılacaktır. Fedailik göreviniz en az bir hafta burada devam edecektir. Biz her zaman sizin yanınızdayız. Siz de her zaman bizim yanımızda olun. Asker de bizim polis te bizim dolayısıyla biz asker düşmanı olamayız. Asker bizim askerimiz ama biz askerin içindeki hainlerin düşmanıyız. Askerlerin içindeki hainleri tek ek bularak adalete teslim edeceğiz.”

Valinin konuşmasının ardında farac duası okundu. Ardından Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Muaz Oran, bir konuşma yaptı.

Kur`an-ı Kerimde ‘O yüce olan Allah hayatı ve ölümü sizi imtihan etmek için yarattı.` buyrulduğunu ifade eden Şeyh Oran, “15 Temmuz gecesi biz imtihan olunduk. Allah (cc) ‘sizi korku ile imtihan edeceğim` diyordu. Peygamberleri ve sahabeleri imtihan ettiği gibi sizleri de imtihan edeceğim diyordu. En büyük imtihanlar tabi ki Allah`ın yanında en büyük insanlar olan peygamberlerin imtihanıydı. Ondan sonra sahabelerin ve bizim de imtihanımız olacaktı. 15 Temmuz gecesi korku ile imtihan edilecektik çünkü karşımızda silahlar, tanklar, uçaklar ve uçaklarla beraber ordular vardı. Ama bizde de Allah ve iman vardı. Bu imanı bize veren ve bu meydanlarda buluşturan Allah`a sonsuz şükürler olsun.”diye konuştu.

İmtihanı geçtiklerini ancak imtihanın bitmeyeceğini söyleyen Şeyh Oran, “Biz nefes aldıkça imtihan devam edecektir. Uhud meydanın da bir tepeye Peygamber Efendimiz 50`e yakın okçu bırakmıştı. O tepenin ismi Okçular tepesi diye kaldı. Peygamber Efendimiz okçulara ‘Eğer biz düşmanları yensek bile sakın tepeden inmeyin.` demişti. Meğerse meydanlar okçular tepesi olacakmış. Bugün meydanlar okçular tepesi biz bu tepeyi terk etmeyeceğiz. Sakın ve sakın rehavete kapılmayın, emin olmadıkça biz bu okçular tepesini terk etmeyeceğiz.”dedi.

Şeyh Oran, konuşmasını konut duasıyla bitirdi. Ardından eylemciler Valilik önünden Güren, Musa Arik, Gafar Okan, Cemil Ertekin Caddelerinden ve Hükümet Bulvarından tekrar Valilik önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyerek, sabaha kadar darbeye karşı nöbet tutmak üzere bekleyişe geçti.  M.Sait Çelik – İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir