• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Elazığ`da 1 general, 4 askeri hakim ve 2 Polis yetkilisi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da Valiliğinden yapıla açıklamada, 8. Kolordu Komutanlığında görevli bir Tuğgeneral ile bir Üsteğmen`in yanı sıra, 4 askeri hakim ile 2 Emniyet yetkilisinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, ayrıca 89 Emniyet personelinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Elazığ Valiliği, yaşanan darbe girişimi ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, Paralel Yapı ile irtibatlı olan askeri kişilere yönelik gerçekleştirilen işlemleri içeren geniş bir açıklama yayınladı.

Valilikten yapılan açıklamada maddeler halinde şu işlemlerin yapıldığı belirtildi:

1- 8. Kolordu Komutanlığında görevli Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü ve Üsteğmen Vural Çevik tutuklanarak Askeri Cezaevine konulmuştur.

2- Hakkında yakalama kararı çıkarılan 5 Askeri Hakimden, Hakim Üsteğmen Muhammet Yüksel, Hakim Üsteğmen Nurettin Açık, Hakim Üsteğmen Mustafa Kayıkçı, Hakim Üsteğmen Orhan Çelik çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Elazığ Kapalı Cezaevine gönderilmiştir.

3- Şehir dışında görevli olan 1 Askeri Hakim hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

4- Hakkında yakalama kararı çıkarılan 24 Hakim ve Savcıdan 19`u evlerinde yapılan arama sonrası gözaltına alınmıştır. 5 Hakim ve Savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

5- Şanlıurfa Siverek Cumhuriyet Başsavcılığında görevli 1 Cumhuriyet Savcısı ilimizde bulunan evinde gözaltına alınmıştır.

6- Darbeye karşı personeline direnmeme emri veren 1 Komiser ve 1 Komiser Yardımcısı tutuklanarak Elazığ Kapalı Cezaevine gönderilmiştir.

7- Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü`nde görevli, 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesinde 6 Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesinde 10 Emniyet Müdürü, 4. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde 8 Emniyet Müdürü, 14 Emniyet Amiri, 11 Komiser, 36 Komiser Yardımcısı, 4 Polis Memuru olmak üzere toplam 89 Emniyet personeli Valiliğimizce görevden uzaklaştırılarak haklarında soruşturma başlatılmıştır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir