• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların kıyılar, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
 
Hava Sıcaklığı: Marmara`da 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Marmara ile iç kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
 
Bölgelere Göre Hava
MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusu ve yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Osmaniye, Hatay ve K.Maraş çevrelerinin akşam saatlerine kadar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, K.Maraş`ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kayseri, Sivas ve Yozgat çevrelerinin sabah saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Tokat,Giresun ve Ordu çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde hafif olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karlakarışık yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batman ve Siirt çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
 
Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (0/5)
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu (2/9)
İzmir: Parçalı ve az bulutlu ( 2/11)
Bursa: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu, sis görülecek (-2/8)
Konya: Parçalı ve az bulutlu (-1/4)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu (6/13)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu (8/14)
Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/5)
Batman: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (3/7)
Şanlıurfa: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (4/9)
Gaziantep: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (3/6)
Mardin: Çok bulutlu, yağmurlu (2/5)
Van: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-4/3)
Bingöl: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor (-1/2)
 
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir