• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
5 Bin Öğrenciyi Kitapla Sevindirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar etkinlikleri kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Necmi Özcanlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ın katıldığı törende, Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ve Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen araçlarla fuara getirilen maddi durumları kısıtlı öğrencilere 5 bin adet kitap ücretsiz olarak dağıtıldı.

Ticaret Borsası, Ticaret Odası ve Sanayi Odası yöneticileri, kitap dağıtımı projesinin, ailelerinin imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle kitap alamayan küçük yaştaki öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılmasına yönelik hayata geçirildiğini vurguladılar.

Kentlerin ekonomisine önemli katkı sağlayan fuarların, toplumun sosyal, kültürel yaşamına da olumlu yansımaları bulunduğunu vurgulayan Odalar ve Borsa yöneticileri, “TOBB’a bağlı Odalar ve Borsa olarak, sosyal sorumluluk kapsamında kitaba ulaşmakta zorluk çeken öğrencilerimizi, çoğu Milli Eğitim Bakanlığının 100 Temel Eseri arasında bulunan öykü, hikaye ve roman türü kitapları ile buluşturmaktan dolayı son derece mutluyuz. Odalar ve Borsalar olarak görev alanımızın sadece ekonomik gelişmelerle sınırlı olmadığını, faaliyette bulunduğumuz kentin eğitim, öğretim, sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunduğumuzu böylesine anlamlı bir törenle bir kez daha göstermiş oluyoruz.” dediler.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımından dolayı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası yetkililerine teşekkür etti. Büyükfırat, “Bu son derece örnek ve anlamlı kampanyadan, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerden gelen 5 bin dolayındaki öğrencimiz birer kitap alarak yararlanmıştır. Milli Eğitim camiası olarak böylesine geniş bir öğrenci kitlemizin kitapla buluşturulmuş olmasını önemli ve anlamlı buluyor ve büyük sevinç duyuyoruz. Bu kampanyanın bölgemizdeki ve ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir