• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Bursa'daki Suriyeliler iftarda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İMPR Humanitarian ( Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneği) bin 200 Suriyeli ile iftarda bir araya geldi.

İMPR Humanitarianın UNHCR  ve CSGB desteğiyle Suriyelilerin  istihdamı ile ilgili farkındalık  çalışmaları  kapsamında, Yıldırım Spor kompleksinde organize ettiği ve bin 200 Suriyelinin katılımı ile gerçekleştirilen bir iftar programı yapıldı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yıldırım Spor Kompleksi'nde gerçekleşen programa; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Siyasi partilerin temsilcileri, Bursa Kent Konseyi ve İlçe Kent konseyi temsilcileri, STK yöneticileri katıldı.

Düzenlenen iftar programında konuşan, IMPR Humanitarian Kurumsal Politika Belirleme Başkanı Yüksel Yeni ‘’İMPR Humanitarian Derneğimiz bünyesinde UNHCR ve CSGB koordinesinde Suriyeli kardeşlerimize yönelik İstihdam projemiz kapsamında birçok şehirde organize ettiğimiz iftar programımızın sonuncusunu bugün Bursa'da gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür eder bil vesile Tüm Müslümanların Kadir Gecesi'ni kutlarım.” dedi.

Daha sonra konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, "Ben vatanını terk etmek zorunda olmanın, evini barkını terk etmek zorunda olmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. 2011 yılında Suriye halkı büyük bir imtihan yaşarken dünya daha ağır bir imtihana uğradı. Bu ağır insanlık imtihanında Türkiye ve birkaç ülkenin haricinde tüm insanlık sınıfta kaldı. İnsanlık Ege Denizi'nde boğulurken, sınırlarda yüz üstü yere kapaklanırken insanlığın elinden Türkiye tuttu. Bunu bir minnet için söylemiyorum. Bu bizim asli vazifemizdir, görevimizdir. Eğer bunu yapmasaydık ne atalarımıza ne de değerlerimize yakışır bir davranış içerisinde olurduk. Bugün çok şükür Suriyeli kardeşlerimiz aç değil açıkta değil ama bir insanın en mutlu olacağı yer kendi evidir, yuvasıdır, vatanıdır. İnşallah bir gün ülkelerinde sulh ve selamet hâkim olur ve yuvalarına dönerler. O tarihe kadar canları, malları, namusları bizim boynumuzun borcudur. Bunu bilmelerini isterim.”ifadelerini kullandı. 

Gecede konuşan Yıldırım Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise "Bu sofranın etrafında sizinle paylaştığımız bir hurma, bir bardak su gösterişli Ramazan sofralarından çok daha kıymetli olduğunun farkındayız.  Bu ülkeyi umut olarak seçtiniz ve geldiniz, sofralarımızı sizinle paylaştık.  Bizim umutlarımız, birlikte yaşama inancımız acılarımızdan daha büyüktür.  Ben kardeşliğimizin güçlü, birlik beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. "diye konuştu. (Zeki Aras –İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir