• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Taliban `Görüşmeler Direnişin Bittiği Anlamına Gelmez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ali Ulvi Özbey/ doğruhaber / dış haber servisi
 
KABİL -  Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid "Afganistandaki halkın talebi ile son 15 yıldır İslami bir sistem kurmak üzere direniş sergilediklerini bununla birlikte Afganistan`da kalıcı bir barış içinde karşılıklı siyasi görüşmelerde bulunabileceklerini hedeflediklerini" ifade ederek gönderdiği emailinde vurguladı.

"Bu düşünceler bizim kukla Kabil yönetiminin yasasını kabul ettiğimizi ve cihadtan uzaklaştığımız anlamına gelmez" diye devam etti.

Geçtiğimiz ay , söylentiler ışığında Amerikan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Taliban yetkililerinin barış görüşmeleri için Katar körfezinde bir araya gelecekleri bilinmekteydi.

Çarşamba günü ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton bu savaşı bitirmek adına Taliban yetkilileri ile görüşmek için çalıştıklarını bildirdi. Aynı zamanda Washington Guantanamo`da bulunan birkaç tutukluyu güven kazanmak adına serbest bıraktı.

Clinton bu görüşmeler için Katar`da politik görüşmelerin şeffaf bir ortamda gerçekleşmesi için ortam hazırlandığını ve kendilerinin bu süreçte geçen ay Afganistan cumhurbaşkanının onayı ile gönüllü arabuluculuk görevini üstlendiklerini belirtti.

Bir yetkili bu uzlaşma sürecinde Taliban`ın uluslar arası komiteyi ve Karzai hükümetinin tanınmasının zorunlu olduğunu kaydetti. Bunun Mücahid tarafından tümden red edileceği bir engel olarak görülmektedir.

Kaynak: AP

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir