• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
`Heniyye`nin Ziyareti Siyasi Ablukayı Kırdı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Filistin hükümeti başbakanı İsmail Heniyye`nin Arap ve İslam ülkeleri turunun Gazze Şeridi`ne uygulanan siyasi ablukayı kırdığını, Arap Baharı`nın ve bölgede yaşanan devrimlerin bir meyvesi olduğunu söyledi.
 
Ebu Zuhri, bugün (11 Ocak Çarşamba) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, Heniyye`nin ziyaretlerinin bölgedeki çeşitli taraflarla ve halklarla ilişkilerde dönüm noktası teşkil ettiğini belirtti.
 
Hamas sözcüsü, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin ziyaret ettiği ülkelerde resmi ve sivil düzeyde coşkuyla karşılanmasını Hamas Hareketi olarak takdir ettiklerini kaydederek, Heniyye`yi sağ-salim Gazze Şeridi`ne dönüşü dolayısıyla kutladı.
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini kapsayan yurt dışı gezilerini tamamlayarak dün akşam Gazze Şeridi`ne döndü.
 
Heniyye, Rafah Kapısı`nın Filistin tarafına geçtikten sonra yaptığı açıklamada, Mısır, Sudan, Türkiye ve Tunus`a yaptığı ziyaretlerin her açıdan başarılı olduğunu ve Gazze`ye uygulanan siyasi ablukanın kırıldığını söyledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir