• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Özgür Kudüs Platformu`ndan İsrail`le anlaşmaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ile Siyonist İsrail arasında varılan anlaşma sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor. Anlaşmaya yazılı bir açıklamayla tepki gösteren Özgür Kudüs Platformu, Türkiye`nin en baştan beri ifade ettiği üç şarttan biri olan ‘abluka kalkmalı` şartının yerine getirilmediğine dikkat çekti.

“Türkiye ile Siyonist İsrail arasında ilişkileri tekrar başlatacak olan anlaşmayı tanımıyor ve kabul etmiyoruz.” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye`nin en baştan beri ifade ettiği üç şarttan biri olan ‘abluka kalkmalı` şartı yerine getirilmemiştir. Mavi Marmara`nın misyonu gerçekleşmemiş, Gazze halkı, Siyonist kuşatması altında kalmaya devam etmektedir. Türkiye, devlet olarak kendi menfaat ve çıkarları için, uluslararası konjonktür ve güç dengesinin gelmiş olduğu nokta itibariyle farklı yol ve yöntem arayışına girebilir. Suriye ve Rusya ile ilişkilerinin kopması, PYD`den ötürü Amerika ile ilişkilerin gerilmesiyle kendisini bir yalnızlaştırılma ve kuşatma altında hissedebilir. Bunu da aşmak için İsrail`le anlaşma yoluna gitmiş olabilir. Türkiye`nin böyle bir yola girmesi ve adım atması bizim de bunu kabul edeceğimiz anlamına gelmeyecektir ve de kabul etmiyoruz. Meseleye ilkeli davranmak zorundayız. Dün hangi noktada isek bugün de aynı noktadayız, Kudüs ve Mescid-i Aksa`nın, Gazze`nin yanında durmaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın sonunda, Özgür Kudüs Platformu olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarının özgürleşeceği zamana dek mücadelelerinin devam edeceği vurgusu yapıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir