• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Yapıcıoğlu Midyat`ta gündeme dair açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin düzenlemiş olduğu iftar programının ardından Midyat İlçe Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Yapıcıoğlu, Atatürk Havalimanı`ndaki canlı bomba saldırıları, Türkiye-İsrail anlaşması, Türkiye-Rusya yakınlaşması, Susa Katliamı ve Şeyh Said`in idamının yıldönümüne gibi konularda açıklamalarda bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı  bomba saldırılarına sert tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu,  “Maalesef İstanbul Atatürk Havalimanı'nda üç ayrı canlı bombanın birlikte gerçekleştirmiş olduğu, 41 kişinin hayatını kaybettiği ve 154 kişinin yaralandığı  bu saldırı çok acı ve dehşeti verici .Kim yapmış olursa olsun, hangi amaçla yapılmış olursa olsun böyle bir şeyi tasvip etmek, böyle bir şeyi meşru görebilmek mümkün değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Kim olduklarını, hatta hangi ülke vatandaşları olduklarını, hangi dine mensup olduklarını bilmeden rastgele insanları öldürmek insanlık dışı bir şey. Yapanları şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Güvenlik zafiyeti varsa araştırılmalıdır”

Yüksek güvenlikli Havalimanı`na 3 canlı bombanın silahlarla birlikte nasıl girilebildiğini soran Yapıcıoğlu, “Bu konuda yetkililerin gözden geçirmesi gereken bazı hususlar var. Güvenlik zaafının olup olmadığı noktasında çok detaylı araştırma ve inceleme yapılmalıdır.” diyerek güvenlik zafiyeti veya eksikliklerin olması halinde bunların giderilmesi için çok acil tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekti.

“Olması gereken, Filistin`e yardımların Gazze Limanı`ndan ulaştırılmasıdır”

İsrail ile yapılan anlaşmaya değinen Yapıcıoğlu, ablukanın bu anlaşmayla resmiyet kazandığı uyarısında bulundu.

Yapıcıoğlu, “Çünkü Gazze`ye yardımlar İsrail`in elindeki Aşdod Limanı`ndan  gidecektir. Olması gereken şey yardımların direkt olarak ulaşması için Gazze Limanı`nın imar edilip oradan ulaştırılması gerekir. İsrail limanlarından yardım yapılması İsrail`e  bu konuda denetleme hakkı tanıyacaktır. Bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bize göre İsrail Siyonist bir terör şebekesidir ve onunla tüm ilişkiler kesilmelidir.” diye belirtti.

Rusya-Türkiye ilişkilerinin karşılıklı mektuplar ve Cumhurbaşkanı`nın Putin`le telefon görüşmesinin ardından normale dönmesinin tabii olduğunu  belirten  Yapıcıoğlu, Rusya ile ilişkilerin  hayırlı yönde iyileşmesini temenni etti.

“Türkiye hava sahasından Müslüman ülkelere saldırıları kabul edemeyiz”

Almanya'nın Türkiye`deki askeri varlığı ve İncirlik ısrarı hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz İncirlik`te ABD üssü var, NATO üyesi olması nedeniyle Almanya da buraya daha önce uçaklar göndermişti. Buradaki uçak ve personel sayısını artırmak istemesi anlaşma gereğidir. Sanırım bunlar Irak ve Suriye`deki DAEŞ hedeflerini vurmak için ısrar ediyorlar. Ancak buna rağmen biz Türkiye hava sahasının kullanılarak İslam ülkelerine saldırılmasını kabul edemeyiz.”

“Susa Katliamı`nın acısı yıllar geçse de hâlâ tazedir”

PKK'lilerin 26 Haziran 1992'de Diyarbakır`ın Silvan İlçesine bağlı Yolaç (Susa) köyündeki camide ibadet  eden 10 kişiyi cami dışına çıkarıp kurşuna dizerek katliam gerçekleştirdiğini anımsatan Yapıcıoğlu, bu olayın üzerinden geçen yılların böyle bir vahşetin acısını unutturmaya yetmediğini, yıllar geçse de acının halâ taze olduğunu dile getirdi.

Yapıcıoğlu, "Bunun gibi pek çok katliama imza atmış bir örgüt olan PKK, bunun gibi pek çok yerde, farklı farklı tarihlerde, farklı yerlerde masum insanları katletmiştir. Bunlardan bir tanesi de Susa katliamıdır." dedi.

“İade-i itibar için havalimanına Şeyh Said ismi verilmelidir”

İstiklâl mahkemelerinin Diyarbakır Dağkapı`da idam ettiği Şeyh Said ve arkadaşlarının şehadet yıl dönümleri nedeniyle değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu vesile ile Şeyh Said ve arkadaşlarını bir kez  daha rahmetle anıyoruz. Bu olay aslında Cumhuriyetin kurulduğu temellerin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Türkçülük ve Laiklik üzerine kurulan Cumhuriyet döneminde çok acılar yaşatıldı. Şeyh Said ve arkadaşlarının izinden giden Müslümanlar Kürtlere, hem Müslümanlıklarından hem de Kürt olmalarından dolayı katmerli acılar yaşatıldı. Türkiye, tarihi ile yüzleşecekse, Devlet eliyle yapılan katliamlar ve zulümler günümüz hükümet ve idareciler tarafından tasvip edilmiyorsa bu olay ile ilgili resmi bir özür bekliyoruz. İstiklal mahkemeleri tarafından şehit edilen İskilipli Atıf Hoca`nın isminin hastaneye verilmesi bir resmî özür mahiyetindedir. Biz bunu Şeyh Said için de bekliyoruz. Diyarbakır`daki yeni havalimanına Şeyh Said isminin verilmesinin bu özür için bir fırsat olduğu düşünüyor ve bunu hükümetten bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Midyat`a il olması yakışır”

Mardin'in Midyat ve Van'ın Erciş ilçelerinin il olacağı yönünde basında çıkan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, il sayısının 83`e çıkarılmasının planlandığını belirterek, “Midyat'ın il olmasının hayırlı olacağını düşünüyorum. Muhtemelen Mardin'in bazı ilçeleri ile Batman`ın Gercüş ve Şırnak'ın İdil ilçeleri de Midyat`a bağlanabilir. Erciş de hakeza. İkisi de büyük ilçe. Midyat önemli, yüz bine aşkın nüfusa sahip kadim ve çok eski bir ilçe, il olması yakışır.” şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir