• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan'da gıda denetimleri arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerinde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığının korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İl Müdürlüğünce resmi kontrol görevlileri tarafından rutin denetimler devam ediyor.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Atalar ve beraberindeki heyet Ramazan ayı nedeniyle lokanta ve tatlıcılara denetimlerde bulundu. Yapılan denetimlerde hijyen kurallarına uymayan iş yerlerinde gerekli işlemler ve uyarılar yapıldı.

Halkın Ramazan ayında sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için rutin olarak yapılan denetimler Ramazan ayı ve bayram öncesi artan talep ve gıda arzına bağlı olarak yoğunlaştırıldı.

Pide fırınları ve ekmek fabrikaları, toplu tüketim yerleri,  yemek fabrikaları, lokanta ve restoranlar başta olmak üzere, tüm gıda üreten ve satan işletmelerde denetimler gerçekleştirildi.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Atalar denetlemeler ile ilgili yaptığı açıklamada, gıda denetimlerinin hassas bir konu olduğunu ve en iyi gıda denetçisinin vatandaşın kendisi olduğunu, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketim alışkanlığının küçük yaştan itibaren ailede başladığını ifade eti.

Ertan, gıda güvenilirliğinin sadece üretimde kullanılan hammaddeye ve üretim tekniğine bağlı olmadığını, aynı zamanda işletmede çalışan personelin kişisel hijyeninin de çok önemli olduğunu söyledi.

Denetim esnasında gıda kontrol görevlilerince işletmelerin işletme kayıt belgelerinin olup olmadığı, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları ile üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmiş olup  işletme sahibi ve çalışanlarına gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda bilgilendirme yapıldı.

Diyarbakır genelinde İl Müdürlüğü kontrol faaliyetleri aralıksız devam edeceği belirtilerek, olumsuz durumlarda vatandaşların Alo 174 Gıda Hattını aramaları, gıda güvenilirliği ve tüketici menfaatleri açısından büyük önem arz ettiği ifade edildi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir