• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
3 kişiyi öldüren bombayı PKK değil ölen şahsın eşi koymuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludere İlçesi`ne bağlı Yemişli Köyü`nde yaşayan Tapu Müdürlüğü`nde çalışan Ahmet Ertaş ile Devlet Hastanesi`nde çalışan Diyar Oslu ve Abdulkerim Oslu, çalıştıkları kuruluşlarındaki işlerine gitmek üzere, geçen 9 Şubat`ta otonmobille hareket ettiler. Ancak bindikleri otomobile konulan bombanın patlaması sonucu Ertaş ve Diyar Oslu olay yerinde, Abdulkerim Oslu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası, PKK`lıların araca tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü belirtilirken, gerçekler ise jandarma ekiplerinin 4 ay süren çalışmasından sonra ortaya çıktı.

BOMBAYI ÖLEN ŞAHSIN EŞİ VE OĞLU KOYMUŞ
İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 4 ay süren titiz çalışmasında, 3 kişinin ölümüne neden olan bombanın Ahmet Ertaş`ın eşi Z.E. ve öz oğlu M.E. ve bunlara yardım eden 3`üncü bir kişi tarafından yerleştirildiğini tespit etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri 25 Haziran`da 3 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, anne Z.E. ve oğlu M.E. ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişiyi gözaltına aldı.

TAZMİNAT VE MAAŞ İÇİN
Gözaltına alınan 3 kişi, getirildiği Uludere Jandarma Komutanlığı`nda alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu. Z.E.`nin kocası Ahmet Ertaş`ın parası ile mülküne el koymak, ölümünden sonra devletin vereceği tazminat ve maaşı almak için plan yaptığı, oğlu M. E. ve adı açıklanmayan 3`üncü bir kişi ile birlikte hareket ederek araca bomba koyarak terör olayı süsü verdikleri belirtildi.

kaynak: ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir