• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Tarihi medresede Kur'an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Uluslararası Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren hafızlar,  Mardin'de Kur'an ziyafeti verdi.

Tarihi Kasımiye Medresesi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş iştirak etti. Program, kılınan Yatsı  ve teravih namazının ardından başladı.    

4.Uluslararası Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Birincisi Endonezyalı Zeynel Abidin’in Kur’an ziyafetiyle devam eden programda Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Kocatepe Cami İmamı Nebi Yaşar da Kur'an-ı Kerim okudu. Programa katılan halk, okunan Kur’an-ı Kerim’e dikkatle dinlediği görüldü.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, programla ilgili şunları söyledi; “Bugün Mardin’imiz farklı bir ziyafet sofrasına sahne oldu. Rahmet, mağfiret, bereket, Kur’an ayı Ramazanı Şerifte Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye’nin ve Dünyanın seçkin hafızlarını Mardin’imize misafir olarak gönderdiler. Bize farklı bir ziyafet sunmak üzere uzun yıllar kapalı kalmış ve birkaç yıldır ihya edilen 700 yıllık kadim Kasımiye medresemizde Mardin ve ilçelerinden gelen misafirlerimize, cemaatimize bu seçkin hafızlarımız bir Kur’an ziyafeti sundular. Bunu Çok önemli buluyorum. Özellikle bölgemizde son aylarda yaşanan sıkıntılar akabinde Bölgemizde açılan çukurlar kapandı ama gönüllerde açılan çukurlar hala etkinliği devam ettiriyor. İnşallah bu okunan Kur’anlar ‘gelin gönüller yapalım bu ramazan ve zaman’ diye Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir teması vardı. Bu sene inşallah o yaralı gönüllere merhem olmasına,  gönüllerdeki o çukurların kapanmasına, birliğimize, kardeşliğimiz vesile olmasına yüce Allahtan niyaz ediyor, şimdiden yaklaşan Leyli Kadrimizi ve Ramazan Bayramı’nızı bu vesileyle tebrik ediyorum.”

Programa katılan Şırnak İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yusuf Keskin, aslen Nusaybinli olduğunu, Şırnak ve Nusaybin’de devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle Mardin’de olduğunu söyledi. Bugün Mardin İl Müftülüğünce Tarihi Kasımiye Medresesi’nde düzenlenen programa katıldığını hatırlatan Keskin, bölgede cereyan eden olayların son bulması ve huzurun tekrar gelmesi için dua ettiğini belirtti ve “Nusaybin’deki yasağın kalkmasını dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Kur’an ziyafeti, yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir