• DOLAR 32.231
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2453.747
  • ...
`Yaz Kur`an Kursları çocuklarımız için fırsattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdurrahman Özekinci, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve Kur`an Kurslarında düzenlenecek Yaz Kur`an Kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özekinci, ebeveynlerin çocuklarını yarın başlayacak Yaz Kur`an Kurslarına göndermelerinin faydalı olacağını söyledi.

Kur`an-ı Kerim`in, kendisini okuyana ve kendisiyle amel edene kıyamet gününde şefaat edeceğini belirten Özekinci, "Kur`an Kurslarının başlamasıyla insanlar çocuklarını Kur`an-ı Kerim öğrenmeye gönderirlerse hayırlı bir iş yaparlar. Her Müslüman`ın Kur`an-ı Kerim okuması lazım. Çocukların geleceğinden endişe eden insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyorlar, özel öğretmenler tutuyorlar. Aileler, Kur`an-ı Kerim eğitimi için de hassasiyet göstermelidir. Çünkü Kur`an öğrenen ve öğreten kişi ümmetin en hayırlısı olur." dedi.

Çocukların sadece dünya hayatına kıymet verilmesinin toplumda ifsat ve fesadın artmasına neden olacağını vurgulayan Özekinci, şunları söyledi:

"İnsanlar maddi derslere verdiği önemi çocukların manevi eğitimlerine de verseydi toplum bu hale düşmeyecekti. Fitne ve fesat yeryüzünü bu kadar kaplamayacaktı. Müslüman kanı bu kadar dökülmeyecekti.  Peygamberimiz, ‘Bedeninde Kur`an`dan bir şey bulunmayan kişi harabe bir ev gibidir` demiştir. Harabe bir ev olmamak için Kur`an-ı öğrenmemiz ve insanlara öğretmemiz lazım."

Kur`an-ı Kerim öğrenmenin sadece manevi açıdan değil, maddi açıdan da yararlı olduğunu vurgulayan Özekinci, "Kur`an`ın dünya hayatında da faydası vardır. Kur`an-ı iyi bilen bir öğrenci okuldaki diğer derslerinde ve çalışmalarında başarılı olur. Bu nedenle Kur`an`a ehemmiyet vermemiz ve Yaz Kur`an Kursları fırsatını değerlendirmemiz lazım. Çocuklarımızın yarın yakamızı tutmamaları için bunu yapmalı, bunun için çaba göstermeliyiz." şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Hüseyin Genel-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir