• DOLAR 32.45
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2437.327
  • ...
Ramazan'da işçiler gece vardiyasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oruç ve sıcaklık nedeniyle birçok sektörde işçiler, işlerini iftardan sonra yapıyor. Özellikle Batman’da havaların yaklaşık 40 dereceyi bulması oruçlu olan inşaat ve tekstil işçilerinin gece vardiyasında çalışmasına sevk ediyor. Gündüzleri oruç tutan  tekstil ve inşaat işçileri, iftardan sabaha kadar mesai yapıyor.

Ramazan öncesi sabahları çalışan tekstil ve inşaat işçileri, aşırı sıcakların ve Ramazan'ın gelişiyle birlikte gece vardiyasına geçti. Oruç tutan işçiler, iftardan sonra yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. 

Ramazanın bitmesiyle birlikte tekrar  gündüzleri çalışmalarını sürdüreceklerini belirten işçiler, çok zor şartlar altında çalıştıklarını, geçim sıkıntısı, bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin olduğunu, bunun için çalışmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Çarşı Mahallesinde çay ocağı işleten Latif Şahin, Ramazan dolayısıyla çalışma saatlerini değiştirdiklerini belirterek, "Ramazan ayında gece vardiyasına geçtik. İftardan bir saat önce çay ocağımızda hazırlıklarımızı yapıyoruz. İftardan sonra çay ocağına aniden bir yığılma oluyor. Teravih saatinde herkes namaza gidiyor. İşimiz namaz sonrası tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Müşteriye su ve çay yetiştirmekte bazen zorlanıyoruz. Sahura bir saat kalaya kadar çalışıyoruz. Bu şekilde müşterilerimize hizmette sınır tanımayarak gece vardiyasına geçtik. Gündüz çalışmıyoruz. Ama çay ocağımızı öğleye doğru açıyoruz. Millet gelip burada oturup dinleniyor." dedi.

"Bu uygulamayı oruç tutacaklar zorlanmasın diye yaptık"

Ramazan öncesi gündüz çalıştıklarını, Ramazanın gelmesiyle mesailerini değiştirdiklerini belirten tekstil işletmecisi Mehmet Emin Çelik, "Bölgemizde ve özellikle Batman'daki hava sıcaklığından dolayı Ramazana girdiğimizden beri gündüz çalışamadığımızdan gece vardiyasına geçtik. Daha önce gündüz çalıştığımız saatler kadar gece çalışıyoruz. Bu uygulamayı oruç tutacaklar zorlanmasın diye yaptık. Akşam iftardan sonra saat 21.00'da işbaşı yapıyoruz. Saat 23.45'te çay molası ve çay molasından sonra sahura kadar tekrar çalışıyoruz. Sahur yemeğimizi yedikten sonra da saat 06.00'da paydos ediyoruz. Bu uygulama oruç tutanlar için çok güzeldir. Gündüzleri de yaklaşık 40 dereceye ulaşan Batman sıcaklığında istirahat edip uyuyoruz."ifadelerini kullandı:

Her Ramazan ayında gece vardiyasına geçtiklerini ifade eden inşaat işçisi Yunus Akbulut, ise şu ifadeleri kullandı: "İnşaat işleri çok ağır olduğundan, Ramazan ayında gece çalışıyoruz. Akşam iftardan hemen sonra iş başı yapıyoruz. Sahur yemeğimizi de burada yedikten sonra saat 07.00 sıralarında paydos ediyoruz. İnşaat işleri ağır olduğundan, sıcak havalarda gündüz çalışamıyoruz. Çalışmamak ta olmuyor. Bu yüzde de gece çalışmak zorunda kalıyoruz. Ramazanda geceleri çalışmak çok rahattır. Yemek ve içmek serbest olduğundan dolayı gece daha rahat çalışıyoruz." (M.Sait Çelik - İLKHA)  

























Bu haberler de ilginizi çekebilir