• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Kurumlar 'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele' hakkında bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, İl Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, Kurum Avukatı Mustafa Aydın ve İcra Memuru Ercan Erincik'ten oluşan eyet,  Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk’ü Makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında  Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele ile ilgili Kaymakama bilgi vererek, bu kapsamda okullara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Daha sonra Kozluk Belediye Başkanı M. Veysi Işık’ı ve Bekirhan Belediye Başkanı Zeki Demir’i Makamında ziyaret eden heyet, Belediyelerin prim borçlarına değindi.

Ökten ziyaretlerde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik, temel haklardan olup devletin vatandaşlarına sağlaması gereken en temel görevlerdendir. Sosyal güvenlik sistemi toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren sağlık, güvenlik ve toplumsal barışı sağlayan kurumsal bir yapıdır. Sosyal güvenlik sisteminin temel finansman kaynağı ve çalışma hakkı kapsamında, alın terinin kurumlardan karşılanması gereken kutsal emeğin de bir karşılığı olan primlerin zamanında ve tam olarak ödenmesi ve toplumsal kaynakların verimli kullanılması ilkesi ile hak ve adalet anlayışına uyulması gereken bir yükümlülüktür. Sunulan hizmetlerin kalitesinin arttırılması, aktüeryal dengenin sağlanması, sürdürülebilir ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin kurulabilmesi ve ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyüyüp kalkınabilmesi için kurum alacaklarının zamanında ve tam olarak tahsil edilmesi büyük önem arz etmektedir. Kurumuzun büyük gelir kaynağı da kamu ve özel sektör işverenlerimizce ödenen sigorta primleridir."

Ökten, "Bu bağlamda, belediyelerin birikmiş prim borçlarının mevcut gelir kaynakları ile ödenmesinin yanında kurumumuzun da uygun gördüğü taşınmazların belediyelerden olan mevcut alacağına karşılık satın alınması suretiyle borçlu belediyelere bir finansman kaynağı sağlanmış, kurumumuzun da bu yolla taşınmaz mal edinebilmesi yanında alacağını tahsil imkanı getirilmiştir." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir