• DOLAR 32.792
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2455.52
  • ...
Kadınlara Hz. Hatice anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Araştırmacı-Yazar Nurdan Damla Ramazan etkinlikleri kapsamında kadınlara Hz. Hatice'yi anlattı. Hz. Hatice`nin tanıtılması için daha çok çalışılması gerektiğini belirten Damla, Hz. Muhammed`in (s.a.v) eşleri ve kızlarıyla olan muhabbetinin çokça hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu`nda düzenlenen söyleşiye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin`in de katıldı. Söyleşide Yazar Damla, Hz Muhammed'in eşi Hz. Hatice`nin ticari hayatı ve Hz Muhammed ile evliliğinden bahsetti.

Hz. Muhammed`in eşleri ve kızlarıyla olan muhabbetinin çokça hatırlanması gerektiğini ifade eden Damla, “Bizler evlatlarımızı yetiştirirken, onları sevdirmeli, modellemeli, tanıtmalı ve şefkatin, fedakârlığın, muhabbetin ne anlama geldiğini bildirmek durumundayız. Yoksa önü alınmaz bir halde akıp giden bu aldatmalar, akla hayale gelmeyecek olaylar devam edecek gibi gözüküyor." dedi.

“Kadın, erkeğin şakayığıdır”  hadisini anımsatan Damla, annelere seslenerek, sağlıklı nesillerin yetişmesi için eğitimlerine dikkat etmelerini istedi.

Hz. Hatice`nin tanıtılması için daha çok çalışma yapılması gerektiğini aktaran Damla, “Nesillerimiz ondan çok uzakta. Kızlarımız ne kadar farklı bakıyorlar evliliğe, genç erkeklerimiz yine öyle. Sadece ten rengi, göz rengi, boy-pos başka hiçbir şey düşünülemez olmuş. Böyle bir ortamda o güzel ahlak üzerine, o iffet üzerine gerçekleşen evliliklerin ne kadar muhteşem bir şekilde neticelendiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından Damla`ya Gaziantep yöresine ait kutnu kumaşından şal hediye eden Şahin, katılımcıların ramazan ayını kutladı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir