• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
`Ramazan eğlence ayı değil ibadet ayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte, ülke genelinde bir çok belediye tarafından,  Ramazan eğlenceleri adı altında başlatılan programlara sert tepki gösteren STK temsilcileri, bu  tür programların Ramazan ayının maneviyatına zara verdiğini belirterek, bunlara son verilmesi çağrısında bulundular.

Belediyelerin yaptıkları sözde Ramazan eğlenceleri ile adeta İslam'ın kutsalları ile dalga geçildiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Bölge Koordinatörü Veysi Yumlu, bu tür etkiliklerin kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ramazan, eğlence ayı değil, ibadet ayıdır

Ramazan ayının eğlence değil, ibadet ayı olduğuna dikkat çeken Yumlu; "Bir çok yerde olduğu gibi Mersin Büyükşehir Belediyesinin Ramazan ayı boyunca "Ramazan Eğlenceleri" adı altında düzenlediği programları, İslam dini ile alay etme ve dalga geçme olarak görüyoruz. Çünkü Ramazan ayı, ibadet ve Kur'an ayı olarak görülmesi gerekirken tam tersine, bu programlar teravih ve iftar saatlerine denk getirilerek, halkın bu tür boş şeylerle zamanın geçirmesine neden oluyor.  İnsanların Ramazan ayında maneviyatlarını güçlendirmesi gerekirken, maalesef nefse hoş gelen hatta ve hatta nefsi azgınlaştıran etkinliklerin bu ayda yapılması, gerçekten kabul edilemez bir durumdur. Şu bilinmelidir ki Ramazan ayı eğlence ayı değil, bilakis  ibadet ayıdır. Bundan dolayı bir an önce bu belediyelerin, İslam'ın maneviyatına has bir şekilde, olgun ve ibadet ağırlıklı programlar yapmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle bu eğlence adı altında yapılan rezilliklere Sivil Toplum Kuruluşları olarak son verilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayı, karnaval ayı değildir"

Ramazan ayının bir karnaval  ayıymış gibi gayri İslami program ve etkinliklerle geçirilmesinin tahammül edilemez olduğuunu belirten Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, bu ayın eğlence ve oyun ayı olmadığını belirtti.

Ramazan ayının özellikle nefis  terbiyesi için önemli bir ay olduğunun altını çizen Görgülü şunları söyledi: 

"Hepinizin de bildiği gibi Ramazan ayı aşırı arzu ve ihtirasları engelleyen, sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden  bir zaman dilimidir. Allahın rızasına ve sevabına nail olmak, kötü ahlaktan, çirkin davranıştan ve aşrı arzulardan arınmak gerekmektedir. Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde Ramazan ayı farklı bir konsepte büründü. Yurdun pek çok yerinde “Ramazan Etkinlikleri”  "Ramazan Eğlenceleri" adı altında  gerçekleşen dine aykırı çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ramazan ayı arınma ayı olması hasebiyle insanların günah işlenen ortamlardan daha fazla sakınması ve kaçınması gerekmektedir. Üzülerek ifade etmek gerekir ki bazı sorumsuz insanlar Sivil Toplum Kuruluşları ve belediyeler, Ramazan ayı ile karnaval kutlamalarını karıştırmaktadır. Türkülerle, şarkılarla, danslarla, kimi zaman meddah, oyun ve eğlence ile Ramazan gecelerini heba etmektedirler. Ramazan ayında düzenlenen ve  kültürümüzle, inancımızla bağdaşmayan programlara derhal son verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Belediyelerin bu tür Ramazan eğlenceleri programına tepki gösteren  Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Ercan Fidan ise, belediyelerin bu tür etkinliklerdeki asıl amacının, halkı yozlaştırmak  olduğunu ifade etti.

"Ramazan ayında bu ahlaksızlık programlar kabul edilemez"

Bu tür programların Ramazan ayının maneviyatına zarar verdiğini belirten Fidan, "Ramazan ayı, sahuruyla, orucuyla, teravihiyle, mukabelesiyle, hatimleriyle maneviyat yüklü bir aydır. Bu ayda Müslümanlar, diğer on bir aya yetmesi için iman azığını doldurmalıdır. Çünkü Ramazan ayı ibadet ayıdır. Bu ayda Müslümanların uhrevi bir atmosferle  en güzel şekilde değerlendirmelidir. Fakat bazı belediyelerin özellikle sol zihniyetli belediyeler, bu ayda 'Ramazan Eğlenceleri' gibi programlarla insanların bu ayı anlamasına ve değerlendirmesine neden oluyor. Özellikle teravih namazlarında başlayan bu etkinliklerle, insanların teravih namazlarına gitmesine engel olunuyor. Mersin'de Büyükşehir Belediyesinin böyle bir program tertip etmesi kabul edilemez. İslami STK'lar olarak bu programları ve bunları organize edenleri şiddetle kınıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir