• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ankara`daki parka `Muhammed Ali` adı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük boksörlerindenMuhammed Ali'nin adı, artık Keçiören Esertepe'deki dev parkta yaşayacak. Bugünyapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında, AK Partigrubunun önerisi üzerine, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan Esertepe'deki 180 dönüm alan üzerine kurulu Esertepe Parkı'nın adının, "Muhammed Ali Esertepe Parkı" olması meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

PARKIN 4 AYRI MEYDANI VAR

Muhammed Ali Esertepe Parkı, Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında yer alıyor. 180 bin metrekarelik bir alanı kaplayan dev park içerisinde, vatandaşların hoşça vakit geçirmeleri için birbirinden farklı aktivite alanları bulunurken, 4 farklı noktadan da parka giriş yapılabiliyor.

Ayrıca park içerisinde bazı Türk Devletleri'nin figürleri ve simgelerinin bulunduğu 4 adet meydan yer alıyor. Parka, Osmanlı Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Selçuklu Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı, Hun Devleti Giriş Meydanı ve Kapısı ile TürkiyeCumhuriyeti Giriş Meydanı ve Kapısı ayrı bir özellik katıyor. Park içerisinde kolay gezinti yapılması ve engelli vatandaşlara kolaylık sağlanması amacıyla yürüyen merdivenler, 3 yatay asansör yer alıyor. Ayrıca yine park içerisinde çeşitli bitki grupları ile düzenleme yapılmış aydınlatmalı Türkiye haritası da bulunuyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir