• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Küçük Melih'ten hayırseverlere yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe(Qoser) ilçesi İpek Mahallesi’nde ikamet eden ve halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan 8 yaşındaki küçük Melih, İLKHA’nın yaptığı haber üzerine alındığı tedavi sürecinde iyileşmeye başlıyor.

İLKHA’nın gündeme getirdiği “Küçük Melihin dramı yürek burkuyor” haberin ardından birçok kişi kendilerini arayarak yardım sözü vermişti. Yapılan yardımlarla Melih’in tedavisine başlanınca sağlık durumu da gün be gün iyiye gidiyor.

5 yıl önce eşiyle boşandıktan sonra çocuklarına hem babalık hem annelik görevini yaparak örnek bir davranış sergileyen Melih’in babası Yusuf Gökalp, Allah’ın kendilerine verdiği bir hediye olarak gördüğü çocuğunun tedavisi için yardım talebinde bulunmuştu.

Melih’in babasının sesine kulak veren birçok hayırsever, başta İstanbul ve İzmir’den olmak üzere kendilerini arayarak yardım sözü vermişti. Verilen sözler neticesinde Melih’in bulunduğu ortamın nemlendirilmesi için kendisine buhar cihazı, serinlemesi için klima, televizyon, yatak ve nakdi para yardımında bulunuldu.

Küçük Melih: İlaç göndermeye devam etsinler

Krem kullanmadan önce vücudunun her yerinin çatladığını ve kanadığını belirten Melih, şuan durumun iyi olduğunu söyledi. Küçük Melih, “Tedaviye başlamadan önce ayaklarımın altı çatılıyordu ve yürüyemiyordum, şuan yürüyebiliyorum. Bana ilaç ve eşya gönderen herkese teşekkür ediyorum. Göndermeye devam etsinler.” dedi.

“Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz”

Melih’e yapılan yardımlar sayesinde yüzünün güzelleştiğini dile getiren Baba Yusuf Gökalp, kendisine yardımda bulunan herkese teşekkür etti ve tedavisinin devamı için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

“Arkadaşları artık ondan korkmuyorlar”

Baba Gökalp, “Eskiden hiçbir ilaç kullanmıyorduk ve bu yüzden tedavisi yarım kalıyordu. Çocuğun vücudu çatlıyor ve yürüyemiyordu. Doktorlar bile çaresiz kalıyordu. Şimdi ise ilaçlarını düzgün kullandığımızda durumunun iyiye gittiğini gördük. İlaçları bıraktığımız zaman eski haline geri gelecektir. Yüzde yüz bir tedavisi yok, ama yapılan tedavi ile Melih’i iyiye tutmaya çalışıyoruz. Melih şuan iyi, görüntüsünde bir değişiklik var. Artık arkadaşları ondan o kadar ürkmüyor ve korkmuyorlar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Kendisi de zaten çok mutlu oldu. Eskiden elini açamıyordu, kalem tutamıyordu. Şuan ellerini çok rahat bir şekilde kullanabiliyor. Kalem tutup yazı yazabiliyor. Tabi bu tedaviden sonra psikolojik olarak da düzelmeye başladı. Kendinde görülen değişikliği net olarak görebiliyor. Bu da ona güzel bir şekilde yansıyor.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir