• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullahağa Camii'nin açılışına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Kısıklı Abdullahağa Camii’nin ibadete yeniden açılışı vesilesiyle düzenlenen törene katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi beş asır öncesine dayanan ve bu süre içinde çeşitli restorasyonlar geçiren Abdullahağa Camii’nin, son restorasyonunun hayırsever Erkan ailesi tarafından yaptırıldığını belirtti ve camiinin yenilenmiş haliyle hizmete devam edeceğini söyledi.

Üsküdar’ın, İstanbul’da manevi havasıyla farklı bir ilçe ve belde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca’da inşası devam eden camiin kaba inşaatının büyük bir kısmının bittiğini, camiinin tezyinatı ile ilgili ön hazırlıkların tamamlandığını açıkladı ve “İnşallah hedefimiz 2 yıla kalmaz orayı da bitirmek ve Türkiye’nin en büyük camiini inşallah yine Üsküdar ilçemizin sınırları içerisine kazandırmak hedefimiz var. Onun için de yoğun çalışma devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Ya Rab, bizleri ezansız ve mescitsiz bırakma”

Konuşmasında, “Ya Rab, bizleri ezansız bırakma, bizleri mescitsiz bırakma” duasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, duasına ‘amin’ diyerek mukabelede bulunanlara hitaben, “İşte sizler bu dualarınızla, bu gayretlerinizle inanıyorum ki ülkemiz dünyada örnek yerini koruyacaktır. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, ama birbirimizi Allah için sevecek, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyorum.” diye konuştu.

Törende camiinin açılışı vesilesiyle İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından dua edildi. Duadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in arifesinde hamdolsun böyle hayırlı bir adımı atıyoruz. Bu akşam uzun bir aralıktan sonra tekrar Abdullahağa Camiimiz, mescidimiz teravih ile inşallah açılışını yapmış olacak. Tüm Müslümanlara hayırlı olsun” dedi ve açılış kurdelesini kesti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir