• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
16  yıldır yalnız olan zürafaya  eş bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin maskotu olarak bilinen Şakir ismindeki zürafaya 16 yılın ardından Kayseri'de eş bulundu. Kayseri’den getirilen isminin Selvi olduğu belirtilen dişi zürafa ile erkek zürafa için vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği bir program düzenlendi.

Kayseri'de bulunan dişi zürafa, özel hazırlanmış kafesle Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirildi. Erkek zürafanın bulunduğu kafesin kapısının açılmasıyla birlikte vatandaşlar alkışlarla ilk buluşmayı kutladı.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, uzun süren eş arama çalışmalarının tamamlanmasından memnun olduklarını söyledi. Özsöyler, erkek zürafaya hem yurt içinden hem de yurt dışından eş aradıklarını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışındaki birçok hayvanat bahçesiyle sürekli iletişime geçtiklerini ifade eden Özsöyler, “Almanya, Hollanda ve Belçika'daki birçok hayvanat bahçesiyle irtibat halindeydik.  Ama sevindirici haber bize Kayseri Hayvanat Bahçesi’nden geldi. Bundan 3 yıl önce bize bir dişi zürafaları olduğunu söylediler. Kayseri Hayvanat Bahçesi zürafayı bize vereceğini bildirdi. Bundan sonraki süreç hayvanın nakli ve Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirilmesiyle başlamış oldu.” dedi.

Özsöyler, “Zürafalar ilk etapta 4-5 ay gibi bir süre birbirlerini görecekler. fakat birbirlerine yaklaşmayacaklar. Birbirlerini tanıdıktan sonra aynı barınağın içinde yaşamaya başlayacaklar. İnşallah böylelikle Şakir'i evlendirmiş olduk ve yalnızlığını gidermiş olduk. Şakir'e uzun süredir eş aradığımız için iyi bir organizasyon yapmak istedik. Şakir 10 yaşında dişi zürafamız Selvi ise 6 yaşında. Erkek zürafalar dişi zürafalara göre daha büyük oluyor. Tüm Gazianteplileri ve Türkiye'yi Şakir ve Selvi'yi ziyaret etmeleri için bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Selvi'nin getirilmesi için yoğun uğraş verdiklerini anlatan Özsöyler, “Zürafamız Selvi'yi buraya getirebilmek için özel bir taşıma kafesi yaptırdık. Bu kafesi, hayvanın tanıması için önce Kayseri'deki barınağına bıraktık. 10 gün kadar yanında kaldıktan sonra kafese koyarak Gaziantep'e naklettik. Bu süreç yaklaşık 18 saat sürdü.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir