• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Suriyeliler için 'çalışma izni' konferansı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, IMPR Humanitarian ve Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü’nün  (UNHCR) öncülük ettiği “Geçici Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzni” konferansı GAPTEM Konferans Salonunda düzenlendi.

Düzenlenen Konferansa Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Ensar Şener, IMPR Humanitarian temsilcisi Hüseyin Demir, Mülteci Koruma Politikaları (BMMYK) temsilcisi Gizem Uliç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve birçok Suriye vatandaşı katıldı.

Konferansta Türkiye’nin temel haklara erişim ve geçici koruma altındaki yabancıların korunması, yasal çalışma izninden faydalanma, iş piyasasına erişimin başvuru koşulları ve hizmetlere erişim noktasındaki çalışmalar masaya yatırıldı.

Konu hakkında konuşan IMPR Humanitarian Sekreteri Hüseyin Demir, “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve BM ile Geçici Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Çalışma İzniyle ilgili bir proje yürütüyoruz. 2016 tarihinde geçici koruma altında olan yabancıların çalışma izinleriyle ilgili bir yönetmenlik çıktı. Bu yönetmenlikle Suriyeliler artık Türk çalışanları gibi kayıt altına alınabilecek ve 4A ve 4B dediğimiz usullerde çalışabilecekler. Bizde IMPR olarak Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye’nin 11 ilinde ücretsiz danışmanlık veriyoruz. Bu konferansı da bilgilendirme amaçlı yaptık.” şeklinde konuştu.  (Ramazan Casuk-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir