• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Ramazan ayı öncesi esnaf denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in Şehitkamil ilçesinde zabıta ekipleri, Ramazan ayı öncesi marketler başta olmak üzere kasap ve pide fırını gibi gıda sektöründe hizmet veren işyerleri denetlendi. Yapılan denetimlerde ruhsat, gramaj, ambalaj, boya-badana, genel temizlik, fiyat tarifesi ve genel hijyen şartları gibi konulara dikkat edildi.

Ramazan ayı öncesi özellikle gıda sektöründe hizmet veren işyerlerine olan denetimlerini arttırıldı. Vatandaşların huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için denetimler esnasında uyulması gereken hijyen koşullarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Ekipler, kuralları ihlal eden işyerleri hakkında cezai işlem uygularken, denetimlerin yapılmasının gerekliliğine işaret eden esnaf, yapılan denetimlerin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Denetimlere ilişkin değerlendirmede bulunan kasap Orhan Adanacıoğlu, Ramazan ayı için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Adanacıoğlu, “Denetimlerden memnun kaldık. Denetimlerin yapılması çok güzel ve bu denetimlerin devam etmesini istiyoruz. zabıta personelimiz, sürekli bizi denetliyor. Sağ olsunlar, eksikliklerimizi söylüyorlar. Biz de eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor. Hazırlıklarımızı yaptık. Yapılan denetimlerle esnafımız daha iyi hizmet veriyor.” dedi.

Fırın işletmecisi Mehmet Çağlar, hijyen koşullarına uydukları için zabıta ekipleri tarafından takdir edildiklerini belirterek, “Temizliğe dikkat ediyoruz. Zabıta ekiplerimiz, daima bizi kontrol ediyor. Hijyen şartlarına uyduğumuz için bizi takdir ediyorlar. Ramazan ayına da hazırız. Genel temizliğimizi yaptık.” şeklinde konuştu.

Market işletmecisi Mustafa Çetiner ise eksikliklerin kendilerine bildirilmesi sonrasında eksikliklerini giderdiklerini belirtti. Çetiner, “Ramazan ayına hazırız. Tabi doğal olarak bazı ufak tefek eksikliklerimiz oluyor. Zabıta ekiplerimiz eksikliklerimizi bize belirtiyorlar. Biz de eksikliklerimizi gideriyoruz. Şu an herhangi bir sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca denetimleri sıklıkla devam edeceği belirtildi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir