• DOLAR 32.576
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2461.574
  • ...
Metiner`den Önder`e: Konuşmazsan namertsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu`nda dün Önder ile tartışan AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında "Üzerime yürürken (Konuşursam Kahta`ya giremezsin. Senin ağaların benim üstüme yürüyemedi. Soytarı) sözlerini o hengamede anlamadım. Bugün basından öğrendim" diyerek şunları açıkladı:

"Şimdi cevap veriyorum. Konuşmazsan namertsin. Hakkımda bildiğin bir şey var da söylemezsen namertsin. Seni açıklamaya davet ediyorum. Ben kendisi gibi ne yandan, ne çakma bir demokratım. Biz AK Parti olarak da Mehmet Metiner olarak da sözde değil özde demokratız. Bizim yaptıklarımızı Önder hayalinde göremezdi. Bugün ülke bu kadar demokrat bir hale geldiyse bunu yapan AK Partidir.

Günün birinde yolunu şaşıran bir palyaçonun meclise girerek şov yapması gibi takılmaya gerek yok. Önder, şov peşinde koşacağına, ağzına alıp, açıklamayacağı imalarda bulunmak yerine benim fikirlerimle uğraşsın, şahsiyat yapmaya çalışmasın. Bu tür tartışmalar kişinin kalitesini de ortaya koyar. Önder, benim fikirlerimle uğraşsın, şahsiyet yapan birisinin entellektüel kalibresi ortada. Meclis ve Türkiye kimin palyaço, kimin şovmen, kimin soytarı olduğunu çok iyi biliyor. Kem söz sahibine aittir."

Önder`in tartışma anında "Senin ağaların beylerin üzerime yürüyemedi" sözünün tam bir talihsizlik olduğunu ifade eden Metiner, "Benim bugüne kadar ağam da olmadı, beyim de. Fikirlerine güvenen ilkeli bir demokratım. Şahsiyat yapmam, fikirle meşgulüm. Önder, fikrine güveniyorsa, yüreği yetiyorsa her platformda hodri meydan" diyerek tartışmaya davet etti.

Önder`in ima yolu ile bir şeyler anlatma çabasını "Sırıtıyor" diye değerlendiren Metiner, şöyle devam etti:

"Bildiği bir şey varsa konuşmuyorsa namerttir. Ama böyle entellektüel, siyasi kalibresi düşük, bel altı vuruşlara ima yoluyla dahi tenezzül etmem. Bu aynı zamanda kendisinin düzeyini gösteriyor. onun düzeyine inerek cevap vermeyi kendime yakıştırmam ama gerekirse onun anladığı dilden konuşmaktan da kaçınmam; inancımıza göre buna misli ile karşılık denir.

Adıyaman halkı Önder`in ailesini de kendisini de çok iyi bildiği gibi, beni ve ailemi de çok iyi bilir. Yüreği yetiyor idiyse seçimlerde Adıyaman`da karşıma çıksaydı. Niye İstanbul`dan aday oldu da, kendi memleketi Adıyaman`a gelip aday olmadı? Çünkü seçilemeyeceğini biliyordu. Seçimlerde biz Önder`in partisini halkımızın desteği ile sandığa gömdük. Ayrıca herkes bilir ki benim ağalarım ve beylerim yok. Ben ömrünü ağalık ve beylik zihniyetine karşı mücadele ile geçmiş bir insanım. Ama görünen o ki Önder silahlı ağaları ve beyleri var, arkasına aldığı silahlı bir örgüt var. Silahlı güçlerini arkaya alarak cesaret taslamak, babayiğitlik değildir. Mahalle kabadayısı ağzıyla, meyhane üslubuyla, palyaço rolüyle, şov yaparak bir yere varılmaz."

ANKA

Bu haberler de ilginizi çekebilir