• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Fransa Cumhurbaşkanlığına Cezayir Asıllı Raşid Aday
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nekkaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başta Fransa`da geçen yıl çıkarılan ve burka yasası olarak adlandırılan yasadan zarar görenler için oluşturduğum bir milyon euro`luk fonun bir benzerini de 22 Aralık 2011 tarihinde Fransa Ulusal Meclisi`nde Sarkozy`nin isteği üzerine oylanan kişisel ve ifade özgürlüğü ile Türk halkının onurunu zedeliyecek olan Ermeni soykırımı inkar yasası konusunda Türk halkını ve Türkiye`yi savunmaya karar verdim ve savunuyorum."
 
Nekkaz, "Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin, `Ermeni Soykırımı` iddiası konusunda bir yasayı kabul ettirmeyi karar verdiği andan itibaren, ifade özgürlüğünü garanti altına almak ve Türk halkının onurunu savunmak için bir milyon euro`luk bir fon oluşturmayı uygun buldum. Bu fon sayesinde hem ifade özgürlüğünü garantilemiş olacağız, hem de Türk halkının sorumlu olduğu iddiasını reddetmiş olacağız. Sarkozy`nin kendini tarihin hakimi olarak görmesini kabul etmiyorum ve edemiyorum. Fransa tarihin mahkemesi değildir" ifadelerini kullandı.
 
"Türk halkını yargılamak. Fransa`ya düşmez" diyen Nekkaz, "Türkiye`yi ve Türkleri hangi hakla yargılamak istiyor Fransa? Fransa kendini, Birleşmiş Milletler yerine mi koyuyor? Fransa Birleşmiş Milletler değildir. Fransa, sadece Birleşmiş Milletler üyesidir. Aynı zamanda aynı şekilde kendisini Lahey Adalet Divanı yerine de koyamaz. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Sarkozy`nin Türkiye`yi yargılama girişiminin sorumsuz bir hareket olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Fransa`nın sömürgecilik geçmişinde kara bir leke olarak duran, milyonlarca insanın öldürüldüğü katliamları hatırlatan Nekkaz, "Fransa, başka bir milleti ve başka halkları yargılamadan önce kapısının önünü süpürmesi gerekir" dedi.
Nekkaz, "Bu nedenle bir milyon euro`luk bir fon açmaya karar verdim. Bu fon 45 bin euro olarak belirlenen bütün inkar cezalarını karşılıyacaktır. Aynı zamanda Nicolas Sarkozy`nin Türk halkını yargılama kararının, tam anlamıyla Türkiye`ye ve Türk halkına açmış olduğu bir savaş ilanı olduğu düşüncesindeyim. Bu bana göre tam bir sorumsuzluktur. Bu nedenle Türk halkına ve Türk makamlarına, çağrım şudur; Türkiye`nin dostlarıyla akıllıca iletişim kurabilmek için yardım etmeye hazırım. Amaç bu yasa teklifinin Ocak ayının sonunda Senato`dan geçmemesidir" dedi.
 
Nekkaz konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu haksız yasayı reddeden ve Fransa`nın bir insan hakları ülkesi olduğunu ve insan hakları ülkesi olarak kalmasını isteyen herkesin, bu yasanın reddedilmesi için birlikte çalışabilmesi çok önemlidir. Bu nedenle herkesi, ifade özgürlüğünü yok sayacak olan Ermeni soykırımı inkar yasasının oylanacağı gün Senato önünde toplanmaya davet ediyorum. Bilhassa Bu yasanın kişilik hakları ile ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmayı hedeflediği için, Fransızları ve Türkleri yasanın oylanacağı gün el ele birlikte bu yasaya hayır demek üzere Senato önünde toplanmasını arzu ediyorum. Türk halkını saygın bir halk olarak gören Fransız siyasilerin de Sarkozy`nin bu yasasına karşı birlikte hareket etmelerini diliyorum."
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir